Mustafa Karasu: Türkiye’nin geleceği karanlık

PKK yöneticilerinden Mustafa Karasu, Türkiye’nin Suriye’ye müdahale planını değerlendirdiği yazıda, “Türkiye’nin geleceği karanlıktır; çünkü bu kafanın sonucu Kürtlerle savaştır” dedi.

PKK yöneticisi Mustafa Karasu, Özgür Gündem gazetesinde Hüseyin Ali adıyla bugün yazdığı yazıda Türkiye’nin Suriye’ye müdahale planlarını ve IŞİD’le ilişkilerini değerlendirdi.

MUSUL’DAKİ REHİNE KRİZİ MİZANSENDİ

Türkiye hükümetinin IŞİD’le ilişkilerinin tartışılacak yanı bulunmadığını söyleyen Karasu, IŞİD militanlarının “sıkıştıklarında kapağı Türkiye’ye attıklarını”, ABD ve Avrupa’nın da IŞİD’in en fazla sempati duyduğu ülkeyi Türkiye olarak gördüğünü yazdı.

Musul’da Türk konsolosluk personelinin IŞİD militanları tarafından rehin alınmasını da “mizansen” olarak değerlendiren Karasu,  “Türkiye-IŞİD ilişkisini örtmek için bu görevliler “misafir” edilmişti. Bu misafirliğin kokusu çıkmaya başlayınca konsolos ve görevliler Türkiye’ye getirildi. Çünkü konsolos Musul’da IŞİD’le iş yapmaya devam ediyordu. Bu durumun açığa çıkmaması için rehine oyununa son vermişlerdir” diye yazdı.

‘BU KAFANIN SONU KÜRTLERLE SAVAŞ’

Karasu yazısının son bölümünde ise, “Şimdi IŞİD bırakılıp Kürtler tercih edilecek midir, yoksa Kürt sorununu çözmeden, Kürtlerle barışmadan yeni maceralara ya da yeni kulvarlara mı girilecektir” sorusunu sordu. Karasu şöyle devam etti:

Şu açıktır ki, Kürt sorunu çözülmeden girilecek hiçbir kulvar Türkiye’nin derdine çare, yarasına merhem olmayacaktır.

Türkiye’nin gelinen aşamada stratejik bir karar almaya ihtiyacı vardır. Ancak Türkiye’de bu çapta bir siyasetçi görülmemektedir. Dolayısıyla ya bir mucizeye ya da devletin “âli erkânın” kafasına ağır bir taş düşmesine ihtiyaç var. Türkiye’nin geleceği karanlıktır; çünkü bu kafanın sonucu Kürtlerle savaştır ve bu savaşın altında kalmaktır. Türkiye tarihinin kaderini belirleyecek aylar ve yıllar içindeyiz. Şu anda mevcut siyasi sorumluların stratejik kararlar verme gücü yoktur. Ancak Kürt halkının ve demokrasi güçlerinin mücadelesi devlet ve hükümet yetkililerine bu stratejik kararı aldırmak zorunda bırakacaktır.