Muharrem İnce: Vali olmuş ama adam olamamış!

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun, hakaretleri nedeniyle öğrencilerinin gözleri önünde azarlayıp sınıftan kovduğu, daha sonra "öğretmene saygı yürüyüşü"nde kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren matematik öğretmeni Halil Serkan Öz'ün ailesini ziyaret etti.

DHA

Öz ailesini ziyaret eden CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, çocukları ölen Güler ve Kemal Öz çiftine, “Hiç merak etmeyin, bunun hesabını soracağız” dedi.
Daha sonra basın mensuplarına açıklama yapan İnce, “Ben bu valiye ‘Vali olamazsın’ demedim. ‘Adam olamazsın’ dedim. Ne kadar haklıymışım. Vali olmuş ama adam olamamış. Bu bir cinayettir. Bu, sıradan bir kalp krizi değildir. Bu devlet eliyle işlenmiş bir cinayettir. Baş sorumlusu da validir” diye konuştu.

Derhal soruşturma açılmasını isteyen ve savcıları göreve davet eden Muharrem İnce, sözlerini şöyle sürdürdü: “Cumhuriyet savcıları, Cumhuriyetin savcıları bugün için var. Derhal bu vali hakkında adli soruşturma açmaları lazım. İdari soruşturma ise İçişleri Bakanlığı’nın kendi takdiridir. Birazcık vicdan sahibi insan, birazcık ahlak sahibi insan, birazcık insanlık sahibi insan, devlet adamlığından nasibini alan bir insan böyle bir şey yapmaz. Öğrencinin yanında öğretmeni değil Vali, Recep Tayyip Erdoğan dahi azarlayamaz. Herkes haddini bilecek bu memlekette.”

Açıklamalarında ülke yönetiminde sıkıntılar olduğunu öne süren İnce, Halil Serkan Öz’ün ölümüne neden olan olayla ilgili milletvekili olarak değil, Fizik öğretmeni Muharrem İnce olarak bulunduğunu belirten İnce, “Öğretmenlerin söylemeyecekleri şeyleri söylemek için buraya geldim” dedi.

Muharrem İnce, eleştirdiği Vali Cebiroğlu’dan, Yalova’yı terk etmesini istedi. Vali Cebiroğlu’nun bu ilden gitmemesi halinde hükümete kendisini görevden alması için çağrıda bulunan İnce, “O valiye sesleniyorum; Bu şehri terk et. Sana bu şehri dar ederiz. O öğretmen arkadaşımın hesabını sana sormak bir öğretmen milletvekili olarak benim boynumun borcudur” diye konuştu.