MSGSÜ'de 'Cumhurbaşkanına hakaret içeren afişleri kaldırmazsanız...' tehdidi

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Bomonti Yerleşkesi'nde Komünist Gençlik üyeleri, okul yönetimi tarafından "Cumhurbaşkanına hakaret içeren afişleri kaldırmazsanız, polis ve güvenlik saldıracak" şeklinde tehdit edildi.

Haber Merkezi

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde uzun süredir devam eden OHAL durumu, son günlerde farklı bir boyuta taşındı. Kapıda çanta aramaları ve kimlik kontrolüyle başlayan tacizler, dün Kızıldere anmasına polis saldırısıyla devam etti. Kızıldere anmasını bahane ederek okula giren çevik kuvvet, okuldaki tüm afişleri sökerek 6 öğrenciyi gözaltına almıştı.

Dün yaşanan olaylara tepki olarak bu sabah okulda afiş asan ve bildiri dağıtan Komünist Gençlik üyeleri afişlerinde Erdoğan görseli olması nedeniyle okul güvenliği ve polis tarafından saldırıyla tehdit edildi. Afişlerin asılmasıyla beraber okul bahçesine çevik kuvvet ekipleri yerleştirildi. Okul yönetimiyle görüşen öğrenciler, "Cumhurbaşkanına hakaret içeren afişleri kaldırmazsanız, polis ve güvenlik saldıracak" diye uyarıldı. 

Komünist Gençlik üyeleri hırsıza hırsız, katile katil demeye devam edeceklerini belirterek tüm tehditlere karşın okul içerisinde bekleyişlerini ve çalışmalarını sürdürüyor.