MHP'den İzmir ve Ankara ittifakına ilişkin açıklama

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yerel seçimlerde İstanbul'da aday çıkarmayacaklarını resmen duyururken, İzmir ve Ankara'ya ilişkin de açıklama geldi.

Yerel seçim öncesi AKP-MHP ittifakının ayrıntıları netleşiyor.

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, yerel seçimlerde belirlenen 4 ana ilke üzerinden Ankara ve İzmir'de Cumhur ittifakı doğrultusunda aday çıkarıp çıkarmama konusunda çalışmaların sürdüğünü söyledi. 

Özdemir, "Yerel seçimlerde 4 ana ilke üzerinden büyükşehirler ile Cumhur İttifakı ile yönetilmeli. Bu aşamada bunu sürdürmek istiyoruz. Kayyum atanan belediyelerde de millet iradesini yansıtmak istiyoruz. MHP olarak yerel seçimlerle ilgili her türlü hazırlığımız var. Genel Başkanımızın açıkladığı gibi yerel seçimlerde İstanbul'da aday çıkartmayacağız. Ankara ve İzmir'de ise çalışmalar var. Türkiye'yi karanlık tabloya sürüklemeye çalışanlara karşı Cumhur İttifakı yerelde de sürecektir. Bildiğiniz gibi şu anda 102 belediye kayyum ile yönetiliyor'' ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de ittifak konusunda açıklamada bulunmuş, İstanbul'da aday çıkarmayacaklarını açıklamıştı.