MHP içini döktü: Başbuğun emaneti dedik, müptezelliğine katlandık!

Davutoğlu'nun bakanlık teklifini kabul eden Tuğrul Türkeş'e bir tepki de MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin'den geldi: "Başbuğumuzun emaneti dedik, müptezelliğine katlandık."

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, seçim hükümetinde yer almayı kabul eden Tuğrul Türkeş’e sert tepki gösterdi. “Ey Tuğrul Efendi, Başbuğumuzun emaneti dedik, yıllardır her türlü müptezelliğine, gidişlerine gelişlerine katlandık” diyen Çetin, “Soyadı Türkeş de olsa, Tayyip’in yanına giden ancak kendi gövdesini götürecektir” dedi. 

"BÖYLE BİR SATIŞIN ÖRNEĞİ YOKTUR"

MHP Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Şefkat Çetin, seçim hükümeti için kurulan ‘transfer borsası’ hakkındaki yazılı açıklamada bulundu. Çetin, “Böylesine kirlenmiş bir yapıyla ve üstelik bölücü ortaklarına rağmen gizlice görüşerek ahlaksız tekliflerini kabul eden Tuğrul Türkeş, Türk siyasetine yeni bir siyasetçi tipini kazandırmıştır. Belki siyasetçi alınır satılır ama MHP’nin herhangi bir siyasi parti değil, varlığını büyük Türk milletine adayan bir dava partisi olduğunu unutmuştur. Türkiye bundan önce pek çok siyasi transfere şahit olmuştur ancak ülkücü hareket için böylesi bir satışın örneği yoktur” dedi.

"EY TÜRKEŞ EFENDİ, HER TÜRLÜ MÜPTEZELLİĞİNE KATLANDIK"

Tuğrul Türkeş’in daha önce söylediği bütün hakaretleri yalayıp yutarak Tayyip Erdoğan’ın emrine giren Numan Kurtulmuş’u kıskandıracak bir kıvraklık sergilediğini kaydeden Çetin, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bu davaya gönül verenler demezler mi bu ihaneti yapana: “Ey Tuğrul Efendi, Başbuğumuzun emaneti dedik, yıllardır her türlü müptezelliğine, gidişlerine gelişlerine katlandık. Ama geçici bir bakanlık için davayı satana adam denir mi?”