Mersin'de nükleer karşıtı miting

Mersin'de Nükleer Karşıtı Platform'un (NKP) çağrısıyla, Akkuyu'da yapılması planlanan santrale karşı bir miting düzenlendi.

Haber merkezi

Forum AVM ve Özgür Çocuk Parkı'ndan başlayan iki yürüyüşle Tevfik Sırrı Gür stadyumu'nda toplanıldı. Bir çok örgüt, dernek ve siyasi partinin katıldığı mitingde kurulan kürsüden nükleer santral ve çevre talanına karşı itirazlar dile getirildi.

"Akkuyu Çernobil Olmasın " diyerek bir araya gelen kuruluşlar tarafından yapılan ortak açıklamada, Mersin'de yapılacak bir nükleer santralin olası sonuçlarına ve durdurulması gerekliliğine dikkat çekildi. Kürsüden yapılan konuşmalarda Türkiye'nin nükleer santrale ihtiyacı olmadığı, temiz enerjinin mümkün olduğu vurgulandı.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ve HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü'nün konuşma yaptığı mitinge katılan kuruluşlar şöyle:

Mersin Çevre ve Doğa Derneği,Loç Vadisi Koruma Platformu, Arhavi Doğa Koruma Platformu, Fatsa-Ünye Doğa Koruma Platformu, Karadeniz İsyandadır Platformu, İstanbul Nükleer Karşıtı Platform, Sinop Nükleer Karşıtı Platform, Yeşil Gerze Çevre Platformu, Çepeçevre, Yeşil Öfke, TMMOB, TTB, KESK Mersin Şubeler Platformu, DİSK Genel-İş Mersin Şubesi, HDP, Emek Partisi, Halkevleri, Öğrenci Kollektifi, Birleşik Haziran Hareketi, Komünist Parti