Manisa'da CHP'lilere AKP'li avukat atandı

Haziran Direnişi sırasında Manisa'nın Akhisar ilçesinde yaptıkları eylemlerin ardından Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettikleri iddiasıyla haklarında dava açılan 83 kişinin arasında bulunan 2 CHP'liye CMK kapsamında AKP'li bir avukat atandı.

DHA

Akhisar'da, 2 Haziran 2013 tarihindeki Gezi Parkı eylemlerine destek için Tahir Ün Caddesi'nde yürüş ve protesto gösterisi düzenlendi. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı yürüyüşte hükümet ve dönemin Başbakanı, şimdiki Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan aleyhine slogan atıldı. Yürüyüşte slogan atarak Başbakana hareket ettikleri ileri sürülen 83 kişi hakkında 2 yıla kadar hapis istemiyle Akhisar Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Bugün ilk duruşması görülen davada sanıkların tek tek ifadelerine başvuruldu. CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ve CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan'ın da izlediği duruşmada, sanıklar arasındaki öğrenci olan ve CHP'li olduklarını belirten gençlerden A.G. ve D.K.'ye ifade için sıra geldiğinde, hakim avukatları olup, olmadığını sordu. İki genç avukatları olmadığını belirtip, CMK kapsamında avukat istedi. Anında, Otomatik CMK Atama Sistemi'ne (OCAS) girilerek avukat istendi.

OCAS tarafından atanan avukat Bahadır Yenişehirlioğlu duruşma sona ermek üzereyken salona geldi. Bu sırada salonda gülüşmeler ve şaşıranlar oldu. Avukat Yenişehirlioğlu, kendisinin AKP'li olduğunu belirtip,duruşmaya katılmadı. CHP'li iki genç duruşma çıkışında dilekçe verip, kendilerini aile avukatlarının savunmasını talep etti. Diğer sanıkların CMK tarafından atanan 5 avukat tarafından savunulduğu davanın duruşması, ertelendi.