Mahçupyan: Başbakan olsaydım soykırımı kabul etmezdim

"Ermenilere yapılana soykırım dememek imkansız" diyen Etyen Mahçupyan, Akşam gazetesindeki yazısında "başbakan olsaydım soykırımı kabul etmezdim" dedi.

"Bosna ve Afrika’da soykırım kabul edilirken Ermenilere yapılana soykırım dememek imkânsız" diyerek gündeme gelen Etyen Mahçupyan, Akşam gazetesinde bugün yazdığı yazıda "Ben başbakan olsaydım soykırımı kabul etmezdim" dedi.

Mahçupyan, "Başbakan’a soykırımı kabul etmesini tavsiye edip etmeyeceğim merak ediliyorsa, bir adım daha gidelim… Ben başbakan olsaydım soykırımı kabul etmezdim. Çünkü bir başbakan öncelikle bugün muhatap olduğu vatandaşlarının refahından ve yararından sorumludur ve onları bir bilinmezlik tüneline sokamaz" ifadelerini kullandı.

Başbakanlık başdanışmanlığı görevini kabul etmesinin sebebinin "bir aydın olarak", "siyasi karar alıcıları etkilemek" olduğunu söyleyen Mahçupyan, "yirmi yıldan bu yana, AKP’nin de öncesinden başlayarak İslami hassasiyeti olan partileri" desteklediğini de belirtti. Ayrıca Başbakan Ahmet Davutoğlu için de "çok beğendiğim, saygı ve sevgi duyduğum, samimiyetine, yüreğine ve aklına sonuna kadar güvendiğim bir siyasetçi" dedi.

Medyanın soykırıma dair açıklamasını aktarması için de "sebep doğrudan Başbakan’a ve AKP’ye ‘vurma’ arzusunun dolaylı yoldan gerçekleştirilmeye çalışılması gibi gözüküyor" diyerek "önümüzdeki sürede AKP oyları da yükselecek ve bu Davutoğlu/Erdoğan sinerjisinin hanesine yazılacak" diye yazdı.

Mahçupyan yazısını, "Benim açımdan önemli olan bu tarihsel momentte Başbakan’ı ve Cumhurbaşkanı’yla  AKP’nin başarısıdır. Anlayan anlar… Anlamayanlara ise sözümüz olmaz. Onlara zaten alışığız…" diyerek bitirdi.