Lütfi Elvan: İstanbul'da trafik sorunu çözülmeyecek

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, bütçe görüşmelerinde, Avrasya Tüneli ve 3. köprünün, İstanbul’un trafik sorununa çözüm getirmeyeceğini söyledi.

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, “Avrasya tünelini de yapsak, 3’ncü köprümüz de tamamlansa İstanbul’un trafik sorununu çözmüş olamayız” dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda vekillerin sorularını yanıtlayan Elvan, İstanbul için 17 milyar TL’lik proje stokları olduğunu, bunun 6.3 milyar TL’sinin harcandığını, 7 milyar TL tutarındaki projelerin ise devam ettiğini belirtti.

İstanbul’a günde 150 bin araç girdiğini, mevcut D-100 otoyolunun ise ihtiyacı karşılamadığını kaydeden Elvan, bu nedenle Kocaeli’den ‘Yavuz Sultan Selim’ olarak adlandırdığı 3’üncü köprüye, buradan da Tekirdağ Kınalı’ya uzanan otoyol projesi için ihaleye çıktıklarını söyledi.

Eski İstanbul yoluna duyulan ihtiyacı azaltacak proje hayata geçse bile trafikte beklenen rahatlamanın yaşanmayacağını vurgulayan Elvan, “Biz Avrasya tünelini de yapsak, 3’ncü köprümüz de tamamlansa İstanbul’un trafik sorununu çözmüş olamayız” dedi.

Günde 1.5 milyon insanın iki kıta arasında geçiş yaptığına dikkat çeken Bakan Elvan, önümüzdeki günlerde İstanbul’a yönelik yeni projeler açıklayacaklarını belirtti.

İşte o açıklamalar: