'KP, içinde olunmayı ve mücadelesine omuz verilmeyi hak eden bir parti'

Komünist Parti Merkez Komite Üyesi Kemal Okuyan, bir komünist partinin işçi sınıfının ortak aklı ve vicdanı olması gerektiğini belirterek, “Bu parti oyun oynamak için kurulmadı. Türkiye’de ve bu coğrafyada sosyalizm mücadelesi bir güç olma mücadelesidir. Biz de devrimi ve siyasi iktidarı hedefleyen bir parti olarak, örgütleniyoruz, çoğalıyoruz, güçleniyoruz. Dostlarımızı, bu partiye içeriden omuz…

Ahmet Çınar

Komünist Parti İzmir İzmir Örgütü’nce düzenlenen “Komünist Parti Mücadeleye Çağırıyor” başlıklı etkinlik Kültürpark’taki İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinlikte 1 Kasım seçimlerinden sonra partiye katılan yeni üyelere de "hoş geldiniz" denildi. 

SAVAŞ SARI: KARANLIĞI DAĞITMAK İÇİN ÖRGÜTLÜ MÜCADELEYE VAR MISINIZ?

Etkinliğin ilk konuşmasını yapan Komünist Parti Merkez Komite Üyesi Savaş Sarı, 1 Kasım seçimlerinden sonra herkes sandıktan çıkan sonuca saygı duruşunda bulunurken, saygı duymuyoruz diyen ve mücadeleye çağıran partinin Komünist Parti olduğunu belirterek şunları söyledi: 

“Partimiz bir büyük mücadeleyi ilmek ilmek örüyor. İzmir bir yönüyle aydınlıkta direten kentlerden birisi, diğer yönüyle de liberalizmin toplumsal mücadeleyi çözücü etkilerine açık bir kent. Bizler bireyci, pragmatist, faydacı liberal zihniyetle kavga ederek bu eşitlik ve özgürlük mücadelesini örüyoruz. İzmir’de ücretli emek sömürüsüne maruz kalan emekçi sınıfın örgütlü kılınması için mücadele ediyoruz. Diğer yandan lumpenlikle bireycilik arasında sıkışıp kalan gençliği bilinçli ve örgütlü mücadeleye katmaya çalışıyoruz. Öte yandan da toplumcu aydın kimliğini hayata geçirmeye çalışıyoruz. Ve bu üç unsuru da kesen kadınları örgütlü mücadeleye katmaya çalışıyoruz. Bu karanlığı dağıtmak için, partiyle örgütlü mücadeleye var mısınız?” 

KP MK Üyesi Savaş Sarı, konuşmasını, "Bu karanlığı dağıtmak için partiyle örgütlü mücadeleye var mısınız?" sözleriyle tamamladı. 

“BU PARTİYİ OYUN OYNAMAK İÇİN DEĞİL, EŞİTLİKÇİ DÜZEN KURMAK İÇİN KURDUK”

Komünist Parti Merkez Komite Üyesi Kemal Okuyan, gericiliğin AKP’yle başlamadığını, AKP’nin kurulduğu yıllarda herkesin AKP’den bir beklenti içine girdiği dönemlerde komünistlerin “gericilikle mücadele ciddi bir iştir ve bizim işimizdir” dediğini anımsatarak şunları söyledi: 

“O yıllarda da emperyalizmle mücadele bizim işimizdi, şimdi de öyle. Emperyalist merkezlerin hiçbirine bel bağlamadan itiraz ettik. Yurtsever ve antiemperyalist kimliğimizi ortaya koyduk. Ücretli kölelik sistemine karşı olduk. Eşitlikçi bir düzen için mücadele ettik. Çünkü biz bu partiyi oyun oynamak için kurmadık, örgütlü mücadele vererek eşitlikçi ve özgürlükçü bir düzen kurmak için kurduk.”

KP MK Üyesi Kemal Okuyan, "Bu partiyi oyun oynamak için değil, eşitlikçi bir düzeni kurmak için kurduk, bunun için örgütlü mücadele veriyoruz" dedi. 

“EMEKÇİ HALKIN KOLEKTİF AKLI VE VİCDANIYIZ”

“Komünist Parti neye yarar?” sorusuna yanıt veren Okuyan, “Komünist Parti işçi sınıfının ortak aklı ve vicdanıdır. Emekçi halkın kolektif aklı ve vicdanı olmak için kurulmuş bir partiyiz. Partimizin yayınları var. Bunları iş olsun diye ya da çok akıllı olduğumuzu göstermek için yayınlamıyoruz. Örgütlenmek, emekçi halkımıza seslenmek, örgütlenmek için yayınlıyoruz. Yayınlarımız, gerçeğin örgütlenme aracı. soL Haber Portalı, haftalık Boyun Eğme dergisi, teorik dergimiz Gelenek mücadele etmek ve örgütlenmek için yayınladığımız yayınlarımız. Komünist Parti’ye doğrudan bağlı olmayan ama kurucularının Komünist Partili olduklarını hiç gizlemediğimiz, farklı alanlarda faaliyet gösteren örgütlerimiz, kuruluşlarımız var. Bu örgütler, dernekler, gücünü Komünist Parti’nin ortak aklından ve vicdanından alıyor” dedi. 

“O MUTLU GÜN GELENE KADAR OTURACAK DEĞİLİZ”

“Parti ne yapıyor?” sorusunu da yanıtlayan Okuyan, şöyle konuştu: 

“Elbette her komünist parti gibi militan bir partiyiz. Kapı pencere kırmak için değil, karşımızdaki, düşmanımız olan sınıfa karşı örgütlü mücadele etmek için varız. Bu ülkenin sahipsiz olmadığını göstermek için varız. O mutlu gün gelene kadar oturacak, bekleyecek değiliz. Bu iş bir kavga. Düşmanımız olan sermaye sınıfı, patronları sınıfı nasıl mücadele ediyorsa, Erdoğan ve tekelciler nasıl mücadele ediyorsa, biz de kavga edeceğiz. Zaman zaman bu kavgayı çok ileri noktalara taşıyacağız. Oyun oynamak için kurmadık bu partiyi. Türkiye’de sosyalizm mücadelesinin aynı zamanda bir güç olma mücadelesi olduğunu bildiğimiz için, bu coğrafyada güç değilseniz, güç olduğunuzu, kararlığınızı ve cesaretinizi hissettirmiyorsanız bir hiçsiniz. Doğruları söylemek yetmez. Mücadele edeceksiniz. Bazen 2015 1 Mayıs’ında yaptığımız gibi yapacağız. Cesaret, hedeflerini, lafını, kararlılığını söyleyebilme yeteneğidir. Öncelikle siyasetinizde ilkeli olacaksınız. Eğilip bükülmeyeceksiniz.”

“İŞÇİ SINIFINI ÖRGÜTLEMEYE KARAR VEREN BİR PARTİYİZ”

Komünist Parti’nin bir sınıf partisi olduğunu vurgulayan Okuyan, “Bizim bir meselemiz var. Programıyla, duruşuyla, amblemiyle ve adıyla Komünist Parti bir işçi sınıfı partisidir. Komünist Parti’de örgütlü olan insanların yarısından fazlası emekçidir. Ama bir işçi sınıfı partisi olmak için bunlar yetmez. Türkiye’de siyasi alanda işçi sınıfının sesi çıkmıyor. Bunun için Komünist Parti, işçilerin ötesinde işçi sınıfını örgütleyen bir parti olmak için kolları sıvadı" diye konuştu. 

“AĞZIMIZI AÇTIĞIMIZ HER KONUDA İŞÇİ SINIFINI MERKEZE KOYARIZ”

İşçi sınıfını örgütlemenin yolunun, ağzınızı açtığınız her konuda, verdiğiniz her mücadelede işçi sınıfını merkeze koymayı gerektirdiğini kaydeden Okuyan, “Komünist Parti’nin tüm belgeleri, açıklamaları, eylemlerinde sınıfın aklı ve vicdanı olmaya soyunmuş bir parti göreceksiniz” dedi. 

“BU PARTİ, İÇİNDE OLUNMAYI HAK EDEN BİR PARTİ”

Komünist Parti’nin bugün en önemli rutininin örgütlenmek ve çoğalmak olduğunu söyleyen Okuyan şunları söyledi: 

“Türkiye’de siyasete alabildiğine kir bulaştı. Üstelik bu kir sadece düzen partilerine ait değil. Solcu olduğunu iddia eden partilere de bulaştı kir. Nedir bu kir? İlkesizlik, bir dediğinin bir başka dediğini tutmaması, herkese mavi boncuk dağıtmak, çarpıtmak, abartmak… Bu kirliliğe meydan okumazsak, biz de kirleneceğiz. Boğuluyoruz, midemiz bulanıyor. Komünist Parti şimdi ‘Kirli siyaseti reddediyoruz’ başlıklı bir metin çıkardı. İlan ettik bu metni. Sizlere, emekçi halkımıza söz veriyoruz, bu ilkelerden asla sapmayacağız. Eğer saparsak bizi uyarın. Uyarmazsanız dostumuz değilsiniz. Dostumuz değilsiniz dedim, bence dostumuz kalmayın. Fotoğrafı özetledim size. Bu parti sorunsuz bir parti değil. Ama en büyük sorunumuz ölçeğimiz. Hızla çoğalmamız gerekiyor. Bu parti, içinde olunmayı hak eden bir parti. Bütün dostlarımız da bu partinin içinde olmayı hak ediyor. Acelemiz var bizim. Bu partide hiç kimse kendisi için mücadele etmiyor. Memleket için, emekçi halk için mücadele ediyoruz, oyun oynamıyoruz. Herkesi, bu partiye içeriden omuz vermeye çağırıyoruz.”