Komünist ve İşçi Partileri Türkiye’de buluşacak

Komünist ve İşçi Partileri Uluslararası Toplantısı Çalışma Grubu 31 Ocak - 1 Şubat tarihlerinde İstanbul’da Komünist Parti’nin ev sahipliğinde toplandı.

Komünist ve İşçi Partileri Uluslararası Toplantısı Çalışma Grubu İstanbul'da toplandı. Belçika Emek Partisi, Brezilya Komünist Partisi, Bohemya ve Moravya Komünist Partisi, Hindistan Komünist Partisi, TUDEH (İran), AKEL (Kıbrıs), Küba Komünist Partisi, Lübnan Komünist Partisi, Portekiz Komünist Partisi, Rusya Federasyonu Komünist Partisi, Rusya Komünist İşçi Partisi, Ukrayna Komünist Partisi ve Yunanistan Komünist Partisi’nin katıldığı Çalışma Grubu’nda bu yıl 17.’si gerçekleştirilecek toplantının hazırlıkları görüşüldü.

Konusu “Komünist ve İşçi Partilerinin işçi sınıfının kapitalist sömürüye, emperyalist savaşlara ve faşizme karşı emekçilerin ve halkların kurtuluşu ve sosyalizm için verilen mücadeleyi güçlendirme görevi” olarak belirlenen 17. toplantıya Türkiye’den Komünist Parti’nin ev sahipliği yapması karara bağlandı.

Çalışma Grubu toplantısında ayrıca, her yıl düzenlenen toplantıların daha verimli hale getirilmesi için ortaya atılan öneriler değerlendirildi.

Çalışma Grubu’na katılan partiler, AKP hükümeti tarafından grevleri engellenmeye çalışılan metal işçileriyle dayanışmak için bir ortak açıklama hazırladılar. Benzer birer dayanışma deklarasyonu Filistin ve Ukrayna konusunda da yapıldı.

Konuk parti temsilcileri, Çalışma Grubu’nun oturumlarının ardından Komünist Parti tarafından İstanbul Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde Mustafa Suphi ve yoldaşlarının katledilmesinin yıldönümü nedeniyle hazırlanan serginin açılış etkinliğine katıldılar.