Komünist Kadınlar'dan Yıldırım'a tepki: Geleceğimizi de bedenimizi de satın alamayacaksınız!

TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın Erzincan’da katıldığı çalıştayda 'Yaşlı bir amca geldi, hanımı vefat etmiş evlenecek, bir türlü evlenemiyor, beni evlendir dedi. Hanımlara para veriyorsunuz kimse yüzümüze bakmıyor, evlenemiyoruz dedi. Dolayısıyla sosyal devletin de ölçüsünü, ayarını yerinde tutmakta fayda var' ifadelerini kullandı. Yıldırım'a Komünist Kadınlar'dan yanıt…

Haber Merkezi

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Erzincan'da yaptığı konuşmada kadınları hedef aldı.

Yıldırım konuşmasında "Türkiye'nin toplam sosyal destekleri 2002'de 3 milyar 100 milyondu, şu an yıllık 52 milyar lira sosyal destek yapılıyor. Ancak önceki ziyaretlerden birinde yaşlı bir amca geldi, hanımı vefat etmiş evlenecek, bir türlü evlenemiyor, beni evlendir dedi. Hanımlara para veriyorsunuz kimse yüzümüze bakmıyor, evlenemiyoruz dedi. Dolayısıyla sosyal devletin de ölçüsünü, ayarını yerinde tutmakta fayda var" ifadelerini kullandı.

'EMEKÇİ KADINLAR SESLERİNİ YÜKSELTİYOR'

Komünist Kadınlar, Yıldırım'a yanıt vererek şu açıklamayı yaptı:

“Türkiye kapitalizminin siyasi temsilcilerinin yaptıkları her konuşmadan gericilik, ayrımcılık, akıldışılık dökülüyor. Ülke için önemli her tür gündeme gayri ciddi bir hikaye katarak sempati kazanmaya çalışan Binali Yıldırım da, aslında bu hikayelerle iktidarlarının ne denli gerici, insanlık düşmanı ve ayrımcı olduğunu sergilemiş oluyor.

Sosyal devletin karın tokluğuna çalıştırılan işçilere, işsizliğe mahkum bırakılan milyonlarca emekçiye, devletin görevi olması gereken bakım hizmetlerinin üzerine yüklendiği ve eve hapsettiği kadınlara bağlanan üç beş kuruş olduğunu zannediyorlar. Bir yandan başlık parasının kaldırılmasını kendi lehine propaganda eden bu ikiyüzlü düzen, diğer yandan kadını ekonomik olarak erkeğe bağımlı kılan mekanizmaları ayakta tutmaya çabalıyor. Düzenin temsilcileri ise kadının alınıp satılabilecek bir mal olduğunu düşündüğünü her defasında ağzından kaçırıyor.

Ama işçi sınıfı ve emekçi kadınlar biliyor: Ne Türkiye kapitalizmi ne de emperyalist devletler emekçi halka herhangi bir iyilik sunamaz! Son yıllarda elimizden alınan kazanımlarımızı; gebelik ve süt izinlerimizi, iş yerinde kreş hakkımızı ve hatta çalışma ve sendikalaşma hakkımızı siz vermemiştiniz, biz kazanmıştık! Geleceğimizi de bedenimizi de satın alamayacaksınız!

Emekçi kadınlar üzerine düşeni yapıyor, seslerini yükseltiyor. Kriz bahanesiyle, sendikalaşma bahanesiyle işten çıkarılmalara karşı mücadelelerini büyütmek için haberleşme ve dayanışma ağları kuruyor. Patronların egemenliğine son vermek ve sömürünün olmadığı eşit bir ülke kurmak üzere örgütlenerek güçlenmeye devam edecek. Ne patronların sömürüsüne ne de patron temsilcilerinin gericiliğine boyun eğecek."

FLORMAR İŞÇİLERİNE DESTEK ÇAĞRISI

Komünist Kadınlar açıklamanın ardından sendikalı oldukları için işten çıkarılan ve direndikçe güzelleşen Flormar işçilerinin mücadelesine destek için 23 Ekim Salı günü Gebze’de yapılacak olan Dayanışma Gecesi’nde mücadeleyi büyütmeye çağrı yaptılar.