Komünist Kadınlar: Kahrolsun gericilik yaşasın 8 Mart

Komünist Kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla 7 Mart Cumartesi günü saat 15.00’te Ankara Kocatepe Kültür Merkezi’nde bir etkinlik gerçekleştirecek.

Haber Merkezi

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne ilişkin bir açıklama yapan Komünist Kadınlar, "Kahrolsun Gericilik Yaşasın 8 Mart" dedi.

Komünist Kadınlar, 7 Mart'ta yapacakları etkinlik için de çağrıda bulundu.

Açıklama şöyle:

Kahrolsun Gericilik Yaşasın 8 Mart

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü yaklaşıyor. Tarihe, kadın dokuma işçilerinin kavgasının ürünü olarak kazınan 8 Mart, 2015 Türkiye’sinde herhangi bir anmayı değil kadınların gericiliğe karşı eşitlik ve özgürlük mücadelesini ifade ediyor ve kavganın zorunluluğunu hatırlatıyor. Çünkü burası AKP karanlığının her gün kadınları boğduğu, tecrit ettiği, işsiz bıraktığı, tecavüz ettiği bir ülke…

Toplumun bütününe yönelen AKP şiddeti, konu kadınlar olduğunda misliyle artıyor, boyut kazanıyor ve derinleşiyor. Sürekli ve sistemli olarak kadınla erkeğin eşit olmadığı, kadının tek yerinin evi tek işininse analık olduğu dikte ediliyor. Onların, kadın için bir düzenleri, bir tanımları, bir mekânları var. Düzenleri karanlık, tanımları gerici, mekanlarıysa dar! İşte bu yüzden kadınlar bu düzene sığmazlar!

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde, AKP karanlığına karşı “Kadınlar Bu düzene Sığmaz: Karanlığı Yıkacağız” diyerek bir araya geliyoruz.

7 Mart Cumartesi günü saat 15.00’te Ankara Kocatepe Kültür Merkezi’nde gerçekleştireceğimiz toplantıda gericiliğe karşı eşitlik ve özgürlük mücadelemizi güçlendirmek için bir araya geleceğiz. Toplantının ardından saat 18.00’de Sakarya Caddesi’nde bir basın açıklaması gerçekleştireceğiz. 

Tüm halkımız davetidir.