Komünist Kadınlar: Anayasa Mahkemesi kararı gayrimeşrudur!

Anayasa Mahkemesi’nin "imam nikâhı"na ilişkin olarak vermiş olduğu karar sonrası, Komünist Kadınlar’dan açıklama geldi.

Haber Merkezi

Anayasa Mahkemesi'nin resmi nikâh olmadan dini nikâh kıyan imam ile çiftlere 2 aydan 6 aya kadar hapis cezasını oy çokluğuyla iptal etmesi kararına, Komünist Kadınlar'dan açıklama geldi. AYM'nin "imam nikahı" kararına ilişkin olarak Komünist Kadınlar tarafından yapılan açıklamada "Gönüllü birliktelikleri hedef tahtasına oturtup “imam nikâhını” hukuk sathında tanıyarak kadını aşağılayan erkek çok eşliliğini, kız çocuklarının evlendirilmesini adeta salık veren ve kadının ve çocuğun medeni hukuktan doğan haklarını ise yok sayan bir gericilik örneği daha!" ifadelerini kullandı.

Komünist Kadınlar tarafından yapılan " Anayasa Mahkemesi kararı gayrimeşrudur!" başlıklı açıklama şu şekilde:

Anayasa Mahkemesi böyle buyurdu: Nikâhsız yaşayanlara ceza verilmezken dini nikâhlı yaşayanlara ceza verilmesi eşitlik ilkesine aykırıymış.

Bunun eşitlikle zerre alakası bulunmuyor!

Bunun tek adı var: Nikâhsız, gönüllü birliktelikleri hedef tahtasına oturtup “imam nikâhını” hukuk sathında tanıyarak kadını aşağılayan erkek çok eşliliğini, kız çocuklarının evlendirilmesini adeta salık veren ve kadının ve çocuğun medeni hukuktan doğan haklarını ise yok sayan bir gericilik örneği daha!

Eşitlik anlayışınızı da köhnemiş düzeninizle birlikte tarihe gömeceğiz.

Kız çocuğuna topluca tecavüz eden bir köyün adıdır Türkiye. Her gün en az üç kadın katledilir, binlerce kadın şiddet görür ve taciz edilir bu köyde. Her yıl binlerce çocuk, pis nefesinizi üzerinde hissederek, uykuya dalar bu köyde.

Bu köyün eşitliği az mı geldi size? Daha fazlası için kaldırın haremlerinizin önündeki bariyerleri. Yetmedi mi? Bıyık altından selam, tırlarla silah gönderdiğiniz yanı başınızdaki canavarlar gibi köle pazarları kurun, satışa çıkarın kadınları. Gündüzleri ölümüne çalışsınlar, geceleri koynunuza girsinler…

Karanlık cüppelerinizin içine hapsettiğiniz gerici zihninizden usandık. Seçim öncesi AKP ile gericilik yarışına giren düzen partilerinizden de… İkiyüzlü dindarlık yarışınızı kim kazanacak bilemeyiz ama kadınların kaybedeceğini biliyoruz.

İşte bu yüzden;

Çocuklara çığlık atmayı değil, kahkaha atmayı öğreteceğimiz; çantamızda biber gazı değil, ekmek ve gül taşıdığımız güzel günler için mücadelemiz.

Mücadelemizin yolu, sizin gerici yasalarınızı tadil etmekten geçmiyor. Mücadelemiz, dindarlık yarışına bir oy atarak destek olmaktan da geçmiyor.

Katledilen kardeşlerimize söz verdik. Bu karanlık düzeni yıkıp atacağız!

İşte bu yüzden;

550 boyun eğmeyen kadın aday sadece oy istemiyor. Özgecan’ın ardından kadınıyla erkeğiyle sokağa çıkan milyonlaradır çağrımız; ÖRGÜTLENİN, ÖRGÜTLENİN, ÖRGÜTLENİN!

KOMÜNİST KADINLAR