Komünist Gençlik'ten 'ODTÜ' açıklaması

ODTÜ'de IŞİD sempatizanlarının artan faaliyeti geçtiğimiz günlerde ortalığa saçılan IŞİD bildirileriyle yeni bir boyut kazandı. Komünist Gençlik konuya ilişkin yaptığı açıklamada "ODTÜ’de gericiliğe geçit yok" dedi.

Haber Merkezi

ODTÜ'de IŞİD faaliyetlerine ilişkin basında yer alan haberler sonrası Komünist Gençlik'ten bir açıklama geldi.

"ODTÜ'de gericiliğe geçit yok!" denilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Sermayenin sömürü düzeni sürsün diye hem uyuşturucu hem de sopa olarak kullandığı gericilik, ancak sermaye düzenine cepheden açılmış bir kavga ile defedilebilir. Gerekli zemin oluşturulduktan sonra IŞİD gibi insanlık düşmanı terör örgütlerinin ortaya çıkması bir sürpriz değil, son derece olağan bir olaydır. Bu yüzden; bu düzenle kavga etmeden, İHH’nın aldığı maddi destekleri ifşa etmeden, ülkede gerçekleştirilen dinselleşmeye karşı cephe almadan IŞİD ile kavga edilemez. Biri diğerinden daha ılımlı diye göz yumulan islamcı gruplar, toplumsallaştığı her noktada radikalleşmeye de başlayacaktır. Hep böyle oldu ve biz izin verdikçe böyle olacak. Bunu bilmeden, gericilikle kavga edilmez.

***

...Tam bu nedenlerden diyoruz ki gericilikle mücadele, bizim işimiz! Bu ülkede gericilikle mücadele, halkın değeridir. Hâlâ halkın değeri diye yutturulmaya çalışılan gericiliğe karşı mücadeleyi, dine karşı mücadeleye dönüştürmeyeceğiz, fakat bunun sermayenin gereklilikleri dolayısıyla din eliyle pazarlandığını da unutmayacağız. Dün ODTÜ’de IŞİD’in varlık gösterebilmesine neden olan sürecin okulda gerici grupların örgütlenme özgürlüğü kazanmasıyla başladığını unutmayacağız. Türbanın içerisinde okula giren cemaatleri, İHH’yı, tarikatları ve benzeri cümle islamcı toplamı unutmayacağız. İşte tam da bu nedenle: Gericilikle mücadele bizim işimiz!

Açıklamanın tamamı için