Kitabının reklamı için 'bomba ihbarı' yapmış

Ankara-İstanbul seferini yapan Türk Hava Yolları uçağının çeşitli yerlerine bomba yerleştirdiğini söyleyen Zafer Alcan, yazdığı kitapların reklamı nedeniyle böyle bir eylemi gerçekleştirdiğini söyledi.

DHA

Olaydan sonra tutuklanan Alcan hakkında, “Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” ve “Hava ulaşım araçlarını kaçırma ve alıkoyma” suçlarından 16 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. 

Türk Hava Yolları'nın 7 Haziran 2015 tarihli Ankara - İstanbul seferini yapan uçağının çeşitli yerlerine patlayıcı madde yerleştirdiğini söyleyen TRT Haber Merkezi'nden emekli Zafer Alcan hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Alcan, yazdığı kitapların reklamı için bu eylemi yaptığını söyledi.

'MAKSADIM DİKKATLERİ ÜZERİME ÇEKMEKTİ'
Olaydan bir gün sonra çıkarıldığı Bakırköy Adalet Sarayı'nda Cumhuriyet Savcısı Talip Kalkan'a ifade veren Zafer Alcan, ifadesinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Alcan ifadesinde, TRT Haber Merkezi'nde 20 yıl muhabir olarak çalıştığını, 2008 yılında emekli olduktan sonra bir takım düşüncelerini kitap haline getirdiğini söyledi. Toplam 6 tane kitap yazdığını, bunların 4 tanesinin yayınlandığını, iki tanesinin de yayına hazır hale getirdiğini belirten Alcan, “Ben yayınlanan ve yayına hazır olan kitaplarımın Bakü'de yayınlanması için girişimlerde bulundum. Bu konuda cevap bekliyorum. Benim kitaplarım genellikle tarihi olayları anlatmaktadır. Kitapların yayınlanması ile ilgili beklediğim desteği bulamadım. Maksadım uçakta bomba ihbarı yapıp dikkatleri üzerime çekerek kitaplarımın adının duyurulmasını sağlamaktı" dedi.