Kılıçdaroğlu'ndan Davutoğlu'na: Hayatımda bu kadar yalan söyleyen bir adam görmedim...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini eleştiren Ahmet Davutoğlu'na "Hayatımda bu kadar yalan söyleyen bir adam görmedim" sözleriyle yanıt verdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

Önümüzde karamsar bir tablonun olduğunu biliyorum. Ama unutmayın bu insanlar bizlerin babaları dedeleri en zor koşullarda milli mücadele verdiler. Ayrılık gayrılık yoktu onlarda. Tek amaçları vardı bizlere güzel bir ülke bırakmak. Onlar amaçlarına ulaştılar.

Edirne’de bir sel taşkını oldu, çok sayıda Edirne’de mağdur oldu. Hükümetten isteğimiz desteği alamıyoruz ama belediye çalışıyor. Tüm Edirnelilere geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Anayasa. Nedir Anayasa. Devletin çatısını çizen temel belgedir. Devlette hangi kurum nasıl çalışacak bunları belirler. Bizim anayasadan kaynaklanan sorunlarımız var mı. Var. Çözülmeli mi, elbette. Anayasa halkın oyları ile belirlendiği için herkes yasalara uygun görevini yapmak durumundadır. Anaya bütün ülkelerde temel belgedir. Herkes ona uymak zorundadır. Anayasa bir kişinin egemenliğine asla izin vermemiştir. Güçler ayrılığı vardır.

Gelelim Türkiye’nin gerçeğine. Uygulama nedir. Yasama organıyla başlayalım. TBMM. Az önce Davutoğlu diyor ki: CHP’nin Türkiye’nin gündemine ilişkin hiçbir sözü yoktur. Hayatımda bu kadar yalan söyleyen bir adam görmedim. Açık net söylüyorum sen de duy abin de duysun. Gel, gel seninle beraber Türkiye’nin temel gündemi ile beraber bir öneri yapıyorum sana. Gel milletvekillerini millet seçsin, liderler seçmesin. Gelir mi. Abisi izin vermez.

Türkiye’nin gündemi bu mudur? Evet mudur? Milletvekilini kim seçmeli milletin kendisi seçmeli. Neden izin vermiyorsun.