Kılıçdaroğlu: Savcıyı öldürenler insan değil

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,"Bir savcının katledilmesi, hele hele Berkin Elvan üzerinden katledilmesi hiç kimsenin içine sindirebileceği bir olay değildir. Yapanlar insan değildir, terörü gerçekleştirenler insan değildir" dedi.

DHA

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, savcı Mehmet Selim Kiraz'ın adliyedeki operasyonda hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak, "Adalet dağıtan bir insanın bu şekilde vahşice öldürülmesi asla kabul edilemez" dedi.

Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: 

"Adalet dağıtan bir insanın bu şekilde vahşice öldürülmesi asla kabul edilemez. Türkiye terörden çok çekti. Toplumda hangi görüşte olursak olalım, hangi inançtan olursak olalım, teröre karşı ortak tavır sergilemek zorundayız. Çok acılar çektik. Aynı acıları yeşertmek istemiyoruz. Teröre lanet okumak hepimizin ortak görevi olmalıdır. Bir savcının katledilmesi, hele hele Berkin Elvan üzerinden katledilmesi hiçkimsenin içine sindirebileceği bir olay değildir. Yapanlar insan değildir, terörü gerçekleştirenler insan değildir. Şiddetle kınıyoruz, kınamaya da devam edeceğiz. Ülke olarak bizim huzura ihtiyacımız var, barışa ihtiyacımız var, beraber yaşamaya ihtiyacımız var, uygarca tartışmaya ihtiyacımız var. Ama terör asla ve asla bu topraklarda yeşermemeli. Teröre bu topraklarda son vermeliyiz."