Kılıçdaroğlu: 'Şam'a kadar gideceğiz' diyorlardı, 2 milyon Suriyeli geldi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin Rus savaş uçağını düşürmesine ilişkin açıklama yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin Rus savaş uçağını düşürmesine ilişkin olarak, "Şam'a kadar gideceğiz, diyorlardı, ne oldu 2 milyon Suriyeli geldi" dedi. 

Kılıçdaroğlu, CHP Parti Meclisi'nde değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Türkiye’nin dış politikasının yanlışlığından söz ettik ve ısrarla hep bunu vurguladık. Değerli arkadaşlarım, 24 Ağustos 2012, bu tarihi bütün yurttaşlarımın bilmesini isterim. Grup toplantılarında, parti meclisinde meydanlarda bu hataları sayarken söylemekle yetinmedik.

CHP, hep telkin eder çözüm üretmez deniliyordu, bu mektupta çözüm önerisi de var. Suriye’de nasıl bir politika izlememiz gerektiği anlatıldı bu sayfada. Bir cümle okuyorum size: Suriye’deki şiddet ve çatışmaların durdurulmaması halinde ülkenin parçalanması, bölgesel ve ulusal bir ihtilafa dönüşmesi de dışlanamayacak bir ihtimaldir. Üzülerek söylüyorum bu gerçekleşti. Biz devleti yönetmiyoruz bakın; bizim emrimizde bakanlar, büyükelçiler yok, biz aklımızı kullanıyoruz. Dünya dengelerini okuyarak aklımızı kullanıyoruz. Biz Ortadoğunun sadece bugünü değil, geçmişini de çok iyi biliyoruz. Siz Türkiye’yi yönetiyorsunuz ama Suriye’yi bilmiyorsunuz.

Bu mektupta hem gerekçeler, hem de çözümler var. Suriye için toplanacak bir konferansın hangi gündemle toplanması gerektiği burada anlatıldı. Biz bunu yaptık ve gönderdik. Niçin? Ülkemizi sevdiğimiz için, dikkat edin yanlış yapıyorsunuz dedik. O bataklıktan bedel ödemen kurtulamazsınız dediler. Her şeyi en iyi biz biliriz dediler.

'ŞAM'A KADAR GİDECEĞİZ DİYOLARDI, 2 MİLYON SURİYELİ GELDİ'
5 Eylül 2012’de Erdoğan CHP için Şam’a gidecek yüz bulamayacak dediler. Biz en kısa zamanda oradaki kardeşlerimizle muhabbetle kucaklaşacağız.

Biz ne söylüyoruz onlar ne söylüyorlar? Peki değerli arkadaşlarım, bunlar oldu da ne oldu? Bizim söylediklerimize uymadılar, kendi söylediklerini yaptılar. Suriye’ye gideceğiz, Şam’a kadar gideceğiz. Gittik mi; hayır? 2,5 milyon Suriyeli Türkiye’ye geldi. Sen Şam’a gidecekken 2,5 milyon suriyeli Türkiye’ye geldi. Nasıl bir devlet yönetimi, nasıl bir akıldışılıktır bu?