Kılıçdaroğlu: Kürt sorununu CHP çözer

Kılıçdaroğlu CNN Türk'te gazetecilerin sorularını yanıtlıyor.

Kılıçdaroğlu CNN Türk'te katıldığı programda açıklamalarına devam ediyor:

"Kürt seçmenlerden oy alıyoruz. Yeteri kadar oy alamıyoruz, bu doğru. Bu bizim onların sorunlarını gözardı edeceğimizi de göstermiyor. Kürt sorunun çözümü konusunda en net görüşleri olan parti CHP'dir. Belki bizim sorunumuz onlara fazla gitmiyor oluşumuzdur. Şu anda sorunu çözerse CHP çözer. Bu konuda tereddütüm yok. HDP, samimi olsaydı 10 maddeden biri 'yüzde 10 seçimini düşürün' olurdu. Neden bunu koymadılar. Neden hükümeti sıkıştırmadılar? Desinler...

Geçmişimizle yüzleşmekten korkmuyoruz. Hatamız varsa yüzleşiriz. Tek parti dönemi sadece CHP'nin değil hepimiz ortak geçmişi bu. Ayıp bir şey değil ki bu. Biz bunun istismar edilmesini istemiyoruz. Dersim konusunda çağrı yaptık arşivleri açsın diye. Olay Dersim konusunda özür dileme olayı değildir. Partiden biri özür dileyecekse, bu böyle olmaz. Özür dileyecek olan Başbakandır. Erdoğan, Dersim ile ilgili özür dilemedi, gerekirse dileriz dedi. Dersim'de acılar yaşanmıştır. Ama oturur bunları inceleriz. Gerekirse özür dilenir mesele biter. Dersim sürgünlerinin toprağı ellerinden alındı. O toprakların verilmesi lazım.

Dersim olaylarıyla ilgili Tunceli'den alıp Ankara'ya götürülen bir arşiv var. O arşive ulaşmak istedim. Ama hükümet izin vermedi. Buradan tekrar yineliyorum. Ben de Dersim sürgünüyüm. İzin verin bakayım o belgelere..."