Kılıçdaroğlu Kartal’da konuştu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçim mitinglerinin ilkini İstanbul Kartal’da düzenliyor.

Haber Merkezi

Kemal Kılıçdaroğlu 7 Haziran seçimleri için yürüttüğü kampanyaya İstanbul Kartal’da düzenlenen mitingle start verdi.

“Milletçe alkışlıyoruz” sloganını kullanan CHP’nin, Kartal’da düzenlediği mitinge ilginin yoğun olduğu görüldü.

Saat 14.00 civarında kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu, sözlerine “Korkmayın, yılmayın, sinmeyin, çünkü CHP var” diye başladı.

Sık sık “millet” kavramını kullanması dikkat çeken CHP lideri, “Bugün buraya ülkemizde siyasi, ahlaki değerlerdeki yozlaşmaya karşı haykırmak için geldik. Bugün buraya milletin milletliğini, devletin devletliğini ortadan kaldıran yozlaşmaya dur demek için geldik. Yolsuzluk, işsizlik, vicdansızlık karşısında milletçe eğilmeyeceğimizi haykırmak için geldik. Bugün buraya ülkemizde hüküm süren zalimlikten, zorbalıktan, yasakçılıktan milletçe tiksindiğimizi haykırmak için geldik. Buraya milletin polisle, hukukla, basınla, sporla, sanatla, kültürle, imanla, dinle, devletle ve en acısı milletin milletle arasını açan zihniyeti milletçe reddettiğimizi haykırmak için geldik” dedi.

YOKSULLUK VURGUSU

Konuşmasında öncelikle ekonomideki sorunlara, işsizlik ve yoksulluğa değinen Kılıçdaroğlu, seçim sloganına atıfla, “Bu alkış tüm yasaklara karşıdır. Tüm milletimizi bu alkışa katılmaya çağırıyoruz. Bu alkış her yerde çınlayacak ve ‘yeter artık düşün yakamızdan’ diyenlerin sesi olacak” dedi.

CHP lideri, yoksulluğu CHP’nin bitireceğini, ülkeyi borç batağından kurtaracağını ileri sürdü. Kılıçdaroğlu, vatandaşı borç batağından nasıl kurtaracaklarını ise önümüzdeki günlerde açıklayacaklarını söyledi.

CHP’li belediyelerde taşeron işçilerin verdiği mücadeleleri unutan Kılıçdaroğlu, “Sizlere taşeron işçiliğin olmadığı bir Türkiye vaat ediyorum” dedi.

19 NİSAN’DA PROGRAM AÇIKLAYACAK

Kılıçdaroğlu, 19 Nisan'da Ankara’da “Yaşanacak Bir Türkiye Programı”nı adı altında bir program açıklayacağını da ilan etti. CHP lideri, "Size söylediğim her şeyin kuruşu kuruşuna maliyetinin nasıl hesaplandığını anlatacağız. Ben maliyeciyim, paranın nasıl, nereye harcanacağını bilen biriyim" diye konuştu.