Kılıçdaroğlu da peygambere başvurdu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İslam peygamberini referans göstererek, hırsızlıkla mücadele edeceklerini söyledi.

Haber Merkezi

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 4 bakan hakkındaki yüce divan oylamasına değinerek "4 bakana sesleniyorum, biz yüce divana çıkmak istiyoruz deyin, korkmayın. Kaçarsanız bu toplumun vicdanı sizi mahkum edecek" dedi

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu ve AKP'yi din tacirliğiyle suçlayan Kılıçdaroğlu "CHP hiçbir zaman hiçbir kutsalın karşısında olmamıştır. Onların çünkü amaçları din tüccarlığı yapmak. İktidarda kalmak için yapmayacakları hiç bir şey yok. Dini, Kuran'ı, Peygamberi istismar ediyorlar" dedi. Konuşmasının ilk bölümünü İslam peygamberi Muhammed'in sözleriyle bitiren Kılıçdaroğlu, "Bunu yapanların müslümanlıkla uzaktan yakından bir alakası yok. Peygamberimiz ne buyurmuş, 'Sizden öncekiler, şu yüzden helak oldular, onlar güçlü bir kimse hırsızlık yaptığı zaman, hırsızı serbest bırakırlar, güçsüz bir kimse hırsızlık yapınca da ona ceza uygularlardı. Yemin ederim kızım Fatma da olsa onun elini keserim'" dedi.

İkinci bölümde yüce divanda yapılacak oylamaya değinen Kılıçdaroğlu " Bu dosyada ayakkabı kutuları, para kasaları, ses kayıtları ve MİT raporu var. Şimdi görüşülecek. Bu parlamento ulusal kurtuluş savaşını yürüten parlamento. Vatanımıza, çocuklarımıza, yurttaşlarımıza karşı sorumluluklarımız var. 4 bakana sesleniyorum, biz yüce divana çıkmak istiyoruz deyin. Korkmayın. Korkunun ecele faydası yok. Siz kaçarsanız bu toplumun sizi vicdanında mahkum edecek. Komisyonda görev yapan 9 kişi hariç, onlar vicdanını ve kendilerini sattılar yolsuzlukların üstünü kapatan kişiler olarak tarihe geçecekler, mademki kapalı bir yere girilecek inancınıza ahlakınıza sorun." diyen Kılıçdaroğlu konuşmasını " Ben umudumu yitirmiyorum. Parlamentonun namusuyla görev yapmasını istiyorum." sözleriyle konuşmasını bitirdi.