Kaos GL'ye çirkin 'Altan Tan' maili: İstersen seninle aynı yatağa da girsin

Altan Tan'ın eşcinsellerle aynı kareye girmek istememesine tepki gösteren Kaos GL'ye gelen mailde, "Adam muhafazakar ama senin hakkını savunuyor yetmez mi istersen seninle aynı yatağa da girsin" denildi.

Altan Tan'ın kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen eşcinsellerle aynı kareye girmek istemeyerek onları reddetmesi büyük tepki çekmişti. Tepki gösteren kuruluşlardan biri olan Kaos GL'nin "HDP düşmanlığı" ile suçlanması üzere, Ali Erol, "Aynı kareye girmekte ısrar..." isimli bir yazı kaleme aldı.

"Bir eşcinselin sözü bir siyasetçininkinden daha değerli olacak değil ya!" denerek başlanan yazıda, Kaos GL'nin DEHAP'dan HDP sürecine kadar "Kürtçülük" ile suçlandığı, kimsenin buna rağmen HDP düşmanlığı iddialarını sorgulamadığı belirtildi. Altan Tan'ın sadece "Böyle bir talep kesinlikle gelmedi” demesiyle Kaos GL'nin gözden çıkartılmasına da karşı çıkan  Erol, "siyasette en azından son on üç yıldır bitmek bilmeyen çatışmalarda hiçbir açıklamaya -haklı olarak- bir türlü ikna olmayanların LGBT toplumu üyelerinin beyanını nasılsa “yalan” bulup, eşcinsel realitesini tanımasa bile “bizden” bir siyasetçinin bir cümlelik sözünü tercih etmeleri de nihayetinde bir “siyaset”in tezahürüdür" dedi.

"Heteroseksizme karşı sosyal mücadeleye başladığımız süreçte siyasetçiler ile LGBT toplumu arasındaki karşılaşmaların, nihayet on beş yıl kadar önce, en azından “aman kameralar önünde bir tatsızlık çıkmasın” tavrına evrilmesine şükrediyorduk. Son “vaka” sayesinde bu ilerlemede zaten “ibneye güven olmaz” kadim ortaklaşmasına geriye dönüşün on beş saniye bile sürmeyebileceğini tecrübe etmiş olduk" diyen Erol, siyasetçilerin ikiyüzlülüğüne tepki gösterdi. 

Kendilerine gelen saldırı maillerini de aktaran Erol'un alıntıladığı bir mail ise şöyle:

“HDP’nin tüzüğünde LGBT ile ilgili maddeler yer alıyor. CHP bile bunu savunmazken HDP cesaretle savunuyordu ve ilk HDP milletvekili olarak bir eşcinsel adayını göstereceğini söyledi.... Muhafazakar adayları kaybetme riskini göze alarak... Bunları düşünmeden neymiş gerizekalının biri fotoğraf çektirmek istemiş de o da istememiş ne yani çektirmek zorunda mı... Adam muhafazakar ama senin hakkını savunuyor yetmez mi istersen seninle aynı yatağa da girsin.... Şimdi onu da yapmadığı için bu sefer HDPyi suçlarsınız, ne nankörsünüz, canınız cehenneme....”