Kadir Topbaş: İhtiyacımız yok ama deniz suyundan içme suyu üreteceğiz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Büyükçekmece’de yapımı devam eden İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi inşaatın basına tanıtarak, “Deniz suyundan içilebilir su arıtma teknolojisini getireceğiz. İhtiyacımız olduğu için değil, bu teknolojiyi şehrimize getirmek adına” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Büyükçekmece’de inşaatı devam eden İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi, Atıksu Tünelleri ve Bağlantı Kolektörleri İnşaatı’nı İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyuna tanıttı. Kanal İstanbul projesi İstanbul'un su havzalarını tehdit ettiğine ilişkin haberlerin ardından bu etkinliği gerçekleştiren  Topbaş, "Büyükçekmece’de böyle devasa bir yatırım yapıyorsak siyasi anlayış gözetmeksizin insana ve şehre hizmet ettiğimizin nişanesidir. İstanbul’un yüzde 97’sini arıtan arıtma tesisleri kurmuşuz. Bunların yüzde 50/si biyolojik ve ileri biyolojik geri kalanını da ileri biyolojik arıtmaya dönüştürüyoruz. Hatta arıtılmış suyu geri kullanıma doğru ilerliyoruz” diye konuştu.

Topbaş sözlerine şöyle devam etti:

Arkadaşlarımız bu konu üzerinde çalışıyor. Bir bölge belirleyeceğiz. Büyük ölçekte olmayacak. Deniz suyundan içilebilir su arıtma teknolojisini getireceğiz. İhtiyacımız olduğu için değil, bu teknolojiyi şehrimize getirmek adına. Bu inovatif bir düşünce. Bunu düşünmezseniz gelecekte ihtiyaç olduğunda çantacılar dolaşır neyi nasıl satacağız diye.