Kadıköy'de 30 saatlik su kesintisi

İstanbul'un en büyük ilçelerinden biri olan Kadıköy'de onbinlerce kişinin yaşadığı 6 mahalleye 30 saati aşkın süredir su verilmiyor. İSKİ 3. sefer kesinti süresini uzatan açıklama yaptı.

soL -Haber Merkezi

Kadıköy'ün Eğitim, Hasanpaşa, Dumlupınar, Acıbadem ve Fikirtepe mahallelerine 30 saati aşkın süredir su verilmiyor. Sıcak havalarda bu sürenin çok uzun olduğunu belirten vatandaşlar, asıl olarak İSKİ'nin 3 seferdir kesinti süresini uzatmasından şikayetçi. İSKİ, ilk açıklamasında çalışmaların dün gece 24:00'de bitirileceğini duyurmasına rağmen, bu süreyi sabah 08:00'e kadar uzattı. Az önce yapılan açıklamada ise çalışmaların 17:00'ye kadar uzatıldığı belirtildi.

Ortada ciddi bir beceriksizlik ve ciddiyetsizlik olduğunu söyleyen Kadıköylüler, hem arızanın önceden duyurulmadığını hem de sürekli sürenin uzatıldığını söyleyerek, bu sürenin yine uzatılmayacağının garantisi olmadığını belirtiyorlar.

İLK VUKUAT DEĞİL
Bu durum İSKİ'nin kadıköy'deki ilk vukuatı değil. Geçtiğimiz yıl Kadıköy'de bazı mahallelerde 4 bazılarında 5 gün süren su kesintisi yaşanmış, yüzbinlerce kişi, hiçbir önlem alınmadan susuzluğa mahkum edilerek toplum sağlığı ciddi şekilde tehlikeye atılmıştı. Vatandaşlar artık dayanılmaz hale gelen su kesintisini protesto etmek için bornozları ile eylem yapmıştı.