'Kabataş saldırısı'nı polis raporu da yalanladı: 2500 kamera incelendi, üstü çıplak kimse yok

'Kabataş saldırısı' iddiasıyla ilgili 1 Haziran 2013 tarihili polis raporu ortaya çıktı.

Son günlerde bir kez daha başlayan tartışmalarla Kabataş'ta, "belden yukarıları çıplak, ellerinde deri eldivenler, başlarında siyah bandanalar bulunan 80-100 kişilik grubun, başörtülü bir kadını dövdüğü ve üzerlerine idrarlarını yaptığı" yolundaki iddiaları polis raporu yalanladı. Ancak bu rapora göre, bazı kişiler, sırf bu iddialar nedeniyle polis sorgusuyla karşı karşıya kaldı, sorgulandı, gözaltına alındı. O bölgeden sadece geçiyor diye insanlar alıkonuldu, Facebook hesaplarına girildi, yüzlerce insan makul şüpheli haline getirildi

Rapor; 1 Haziran 2013 tarihini taşıyor ve Kabataş yaşandığı iddia edilen olayının polis tarafından yapılan araştırmasının sonuçlarına ait. Yüzlerce sayfa yazı, görüntü, fotoğraftan oluşuyor.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre konuyla ilgili polis raporunun bir bölümü şöyle:

Rapora göre polis, 161 kişiyi yakın incelemeye aldı. Polis bu kişilerin Facebook adreslerinden özel hayatlarına telefonlaştıkları kişilere kadar her detayı inceledi. İncelemeye alınan kişilerden olay günü görüntüsünde; “ne üstü çıplak, ne eli deri eldivenli, ne başlarında tuhaf bantlar olan” kimse vardı.

Zehra Develioğlu’nun Kabataş’ta eşini beklediği yere geldiği 19 43 57’den bölgeden ayrılana kadar geçen yaklaşık 15 dakikalık süreçte; etrafta yüzlerce kişinin, başörtülü, çoluk çocuk, aile, genç gelip geçtiği izlenebiliyor. Olayın olduğuna dair etraftaki hiç kimsede bir hareket yok. Saldırı, idrar, taciz iddialarını; görüntüler, ifadeler, tanıklıklar boşa çıkarıyor.

Bu arada biri takım formalı 3 erkeğin görüntüsü, sırtında bayrak olan bir kadının görüntüsü “bir şey bulunamasa da” Zehra Develioğlu’na gösteriliyor. “Teşhis edemiyor.”

Raporun sonunda “üst makama” Kabataş özet diye bir not yeraldı. Olayın mağduru konumundak kişiyle ilgili “kişisel detaylara” yer verildi.