İzmir'de 8 Mart eylemi

İzmir'de, Alsancak ÖSYM binası önünde bir araya gelen kadınlar 8 Mart Emekçi Kadınlar günü dolayısıyla bir eylem gerçekleştirdi.

Alsancak ÖSYM binası önünden, Sevinç Pastanesi önüne kadar yürüyen kitle burada basın açıklaması gerçekleştirdi. 

Basın açıklamasında, ''Biliyoruz ki , kadınların kurtuluşu, insanlığın kurtuluşundan ayrılamaz. Yeni Haziran'lar yaratacak, kadınları ve tüm toplumu kahkaha atarak yaşatacağız. Kadınların kurtuluşu için omuz omuza verdiğimiz mücadelemiz, ezen ve ezilenlerin olmadığı insanlığın ortak özlemlerini, eşitlik, özgürlük, kardeşliği gerçek kılana dek devam edecek . Kadın cinayetlerine ve AKP gericiliğine karşı ayaktayız. AKP ve tüm kadın düşmanları yenilecek. Kadınlar kazanacak. Kadınları ve tüm toplumu kurtarana kadar mücadeleye devam.'' ifadeleri kullanıldı.

Yürüyüş ve basın açıklaması boyunca, '' Özgecan'nın katili AKP düzeni", "şeriata faşizme geçit yok", "yaşasın 8 mart'' sloganları atıldı. Muğla'da ayrıldığı eşi tarafından katledilen Sedef Berberoğlu'nun annesi basın açıklamasından sonra sözü aldı.

Berberoğlu'nun annesi duruşmalar boyunca kızının katilinin korunduğunun altını çizerken artık gerçek bir adalet beklediklerini belirtti.