İtalya'da batan Türk yük gemisinde hayatını kaybedenlerin sayısı 2'ye yükseldi

İtalya'nın Ravenna Limanı'nın 2 mil açığında, Belize bandıralı 'Lady Aziza' adlı kargo gemisiyle çarpışan yük gemisi 'Gökbel'de ölü sayısı 2’ye yükseldi.

Türkiye'nin Milano Başkonsolosu Aylin Sekizkök yaptığı açıklamada, İtalyan yetkililerden, 11 kişilik mürettebattan 5’inin kurtarıldığı, 2’sinin ise yaşamını yitirdiği bilgisini aldıklarını söyledi. 

4 denizciyi arama çalışmalarının ise halen sürdüğünü bildiren Sekizkök, kurtarılanların hastanede tedavi altına alındığını, hayati risklerinin bulunmadığını belirtti. Sekizkök ayrıca, olumsuz hava şartlarından dolayı güçlükle yürütülen arama çalışmaları kapsamında, helikopterle yapılan çalışmaların durdurulduğunu, denizden aramalara devam edildiğini aktardı. 

Tamamının Türkiye vatandaşı olduğu bildirilen mürettebatın yaşlarının 21 ila 58 arasında değiştiği belirtildi 

KORKUNÇ BİR TRAJEDİ

Arama çalışmalarını yakından izleyen Ravenna Belediye Başkanı Fabrizio Matteucci de, yerel saatle 09.30 sıralarında meydana gelen kaza sonrası denizcilerden birinin cesedine ulaştıklarını, diğerinin ise hastanede yaşamını yitirdiğini kaydetti.

Metteucci kazanın, bir geminin Porto Corsini Limanı'ndan çıkması diğerinin ise girişi sırasında, sisten dolayı görüş şartlarının yetersizliğinden kaynaklandığını söyledi. 

Kazanın, korkunç bir trajedi olduğunu ifade eden Metteucci, “Olumsuz hava şartlarından dolayı deniz koşulları çok tehlikeli olsa da arama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor” dedi. Metteucci, batan geminin çevreye zararlı bir yük taşımadığını da ekledi.

Öte yandan, İtalya Başbakanı Matteo Renzi de Twitter hesabından paylaştığı mesajda, söz konusu kaza ve Yunanistan açıklarında yanmaya başlayan İtalyan gemisine ilişkin duyuru yaptı.