İşte 'milletin gönlünde taht kurdu' denilen TÜRGEV'in faaliyetleri: Ne ararsanız var...

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan, bugün büyük bir şovla TÜRGEV'e ait 8 yurdun açılışını gerçekleştirdi. Biz de TÜRGEV'in şeceresini sizler için derledik...

Haber Merkezi

17 Aralık'ta yapılan yolsuzluk operasyonuna kadar adı pek duyulmamış olan Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV), operasyon sonrası ülke gündemini uzun süre meşgul edecekti.

Operasyonla birlikte AKP'li belediyelerin adeta arazi "bağışı" yağmuruna tuttuğu öğrenilen TÜRGEV, aynı zamanda yandaş patronlara verilen ihaleler karşılığında da büyük miktarda bağışlar almıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "TÜRGEV titiz çalışmalarıyla milletimizin gönlünde taht kurmuştur" dediği TÜRGEV'in icraatlarının bazıları şöyle:

*17 Aralık operasyonu sonrasında ortaya çıkan görüntülerde Rıza Sarraf'ın özel kuryesi Ahmet Murat Öziş tarafından 19 Temmuz 2013 günü TÜRGEV'e 2 çanta dolusu para teslimatı yapıldığı görülmüştü. 

* TÜRGEV hesabına belirsiz bir kaynaktan çeşitli hesaplarda dolaştırılarak yatırılan 99.999.990 doların MASAK (Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu)’a bildirilmemiş olduğunun ortaya çıkmasının ardından paranın kaynağının 2. dalga yolsuzluk operasyonu gözaltı listesinde adı geçen Suudi Arabistanlı iş adamı Yasin El Kadı ile bağlantısı olduğu iddiası ortaya atılmıştı.

*17 Aralık yolsuzluk operasyonlarıyla gündemde kalan TÜRGEV'in ortaya çıkan icraatlarından biri de Fatih Belediyesi'nin SİT alanında yükselen ve vakfa ücretsiz olarak  25 yıllığına tahsis edilen yurt binası oldu. Yurdun belediyeye olan maliyetinin yaklaşık 5 milyon TL olduğu bilinirken, soruşturma dosyasında TÜRGEV'e toplam 3 milyon TL aktarıldığı belirtilmişti.

*Bakırköy 46 projesinin imar planının çıkartılması karşılığında TÜRGEV'e Küçükbakkalköy'de 20 dönümlük arsa verildiği ortaya çıkmıştı. İddialar karşısında açıklama yapan Ali Ağaoğlu kendini "Eğer böyle arsa verildiyse verenin anasını, alanın anasını, verdi diye söyleyenin anasını…" sözleriyle savunmaya çalışmıştı.

* AKP'li tüm belediyeler gibi Esenyut Belediyesi de TÜRGEV'e bir arsa bağışladı. 25 yıllığına bağışlanan arazinin Örnek Mahallesi’ndeki Esenyurt Belediyesi Nikah Sarayı’nın hemen önünde yer aldığı, konum olarak da Ahmed Arif Caddesi’nin en güzel yerinde olduğu belirtilmişti.

*Yolsuzluk operasyonu sonrası ortaya çıkan bir ses kaydıyla "Alo Fatih" olarak bilinen Mehmet Fatih Saraç'ın TÜRGEV'e 1 milyon lira yatırdığı öğrenildi. Paranın neyin karşılığında "bağışlandığı" tartışmalara yol açtı.

* Tokat’ta AKP Belediye Başkan adayı olan Eyüp Eroğlu'na, kamu arazisinin TÜRGEV'e tahsisi karşılığında adaylık desteği sözü verildiği ortaya çıkmıştı.

* Gaziantep Şahinbey Belediyesi, vakfa biri 6 bin 500, diğeri de 17 bin metrekare olmak üzere, toplam 23 bin 500 metrekarelik iki arsayı 25 yıllığına bedelsiz olarak tahsis etmişti.