'İstanbul Üniversitesi'ni kim yönetiyor?'

İstanbul Üniversitesi'nde polisin keyfi saldırılarına tepkiler sürüyor.

Haber Merkezi

İstanbul Eğitim Sen 6 Nolu Üniversiteler Şube Yürütmesi, "İstanbul Üniversitesi'ni kim yönetiyor?" başlıklı bir açıklama yaparak üniversitedeki polis saldırısına tepki gösterdi.

"İstanbul Üniversitesinde 1 Nisan günü sabahtan itibaren polis her ne akla hizmetse misilleme amacı güttüğü çok açık olan bir tavırla öğrencileri terörize etmiştir" denilen açıklamada, "Çoğu haftalardır asılı oldukları yerlerde duran afişleri indirmek bahanesiyle fakülte koridorlarına girilmiş, öğrencilere darp edilmiş ve bazıları gözaltına alınmıştır. Terör amaçlı bu faaliyete karşı öğrencilerce düzenlenmek istenen basın açıklamasına karşı uygulanan vahşetin gözdağı niteliği açıktır. Üniversitelerde yaşanan gerginliklerden sonra basın açıklaması yapılması alışıldık bir durumdur, böyle bir basın açıklaması girişimine karşı bu kadar sert bir müdahale polisin niyetini de göstermektedir" ifadeleri kullanıldı.

Tüm bu olaylar esnasında üniversite idaresinin ortada olmadığına dikkat çekilen açıklama şöyle devam etti:

Polisin ne diye kampüse sokulduğu anlaşılmamıştır. Eğitim ve öğretimin terörize edilmesinin kime ne fayda sağlayacağı belirsizdir. Türkiye’de güvenlik kuvvetlerinin ne kadar yasa tanımaz ve şedit olabileceği öğrencilerimizin zaten ne yazık ki iyi bildiği bir gerçektir. Bu gerçeği zor yoldan öğrenen kimi eski öğrencilerimizin adalet aramak için ne tür vasıtalara başvurduğu da belliyken bu kaba kuvvet gösterisiyle herhangi bir kamusal fayda sağlanamayacağı ortadadır.

Hükümetin emriyle kabadayılık gösterisi yapan İstanbul Emniyeti’ne söyleyecek bir şeyimiz yok. İstanbul Üniversitesi idaresine ise okulun yönetimini polise devrederek görevlerini yapmış sayılmadıklarını hatırlatmak isteriz. Sıkıyönetim esaslarına göre üniversite yönetmek istiyorlarsa, şimdi değil bir dikta döneminde göreve atanmayı tercih etsinler.