İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi üyesi Coşkun Canıvar işten çıkarılmak isteniyor

Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde işçi sağlığı ve iş güvenliği kurallarının yerine getirilmesini talep ettiği için Dr. Coşkun Canıvar'a memuriyetten atılmaya uzanacak bir ceza verilmeye çalışılıyor.

İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Tabip Odası hastane temsilcisi ve SES üyesi Arş. Gör. Dr. Coşkun Canıvar’ın taşeron çalıştırılan sağlık işçilerine yönelik iş sağlığı ve güvenliği eğitim toplantısında göstermelik eğitime "nitelikli işçi sağlığı eğitimi" talebiyle yaptığı itiraz sonucu  Canıvar’a memuriyetten atılmaya uzanacak bir ceza verilmeye çalışılıyor. 

Geçen yıl yine aynı fakültede taşeron işçi olarak çalışırken, gerekli önlemler alınmaksızın kanalizasyon temizliğine zorlanan ve burada kaptığı enfeksiyon nedeniyle karaciğer yetmezliği yaşayıp hayatını kaybeden Zafer Açıkgözoğlu’nun hastaneye karşı verdiği mücadeleye de sahip çıkan Dr. Coşkun Canıvar aynı zamanda İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nde çalışmalar yürütüyor.

İSTANBUL TABİP ODASI: SONUNA KADAR MESLEKTAŞIMIZIN ARKASINDAYIZ

İstanbul Tabip Odası soruşturmaya karşı işçi sağlığı ve iş güvenliği mücadelesini sahiplenen herkesi 21 Nisan saat 12.30’da İstanbul Tıp Fakültesi Çapa Monoblok önünde yapacağı basın açıklamasına davet etti.

“Kademe durdurmak yerine ‘Meslek hastalıklarını-Güvencesiz Çalıştırmayı-İş Cinayetlerini ve Taşeronlaştırmayı’ durdurun” diyen Tabip Odası yaptığı çağrıda “Dekanlıkça yürütülen bu soruşturma açıktır ki sadece Dr. Coşkun Canıvar’a açılmış değildir, işçi sağlığı ve iş güvenliği mücadelesine karşı geliştirilmiş utanç verici bir tutumdur. Bu alanda mücadele yürüten, sorumluluk taşıyan dost kurumları bu mücadeleye sahip çıkmaya çağırıyoruz”ifadelerini kullandı.