İktidar yalakası Takvim 1 Mayıs'ı da boş geçmedi: 'Üst akıl düğmeye bastı'

Yaptığı yalan ve dayanaksız haberle bilinen Takvim gazetesi 1 Mayıs'ı da boş geçmedi.

Havuz medyasının en 'yaratıcı' gazetelerinden Takvim, 'üst akıl' haberlerine bir yenisini daha ekleyerek 1 Mayıs'ı da boş geçmedi. 

Yaptıkları aşırı inandırıcı fotoşopla haberini süsleyen Takvim, "Gülen-HDP-CHP-Aydın Doğan el ele verdi. İttifak kurup, işçi dostu kesildi. Kanlı 1 Mayıs'ın yaşandığı Kazancı Yokuşu'nda çekilen fotoğraf, karanlık ortaklığı gözler önüne serdi" ifadelerini kullandı.

Takvim'de yer alan haberin bir kısmı şöyle:

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı, "kaos ittifakının" gölgesi altında kaldı. "Üst aklın"başını çektiği CHP-HDP ve Fethullah Gülen ortaklığı, işçileri bahane edip kaos çığırtkanlığıyaptı. Düne kadar aynı yolda yürümeyen isimler, 1 Mayıs bahanesiyle el ele verince, ortaya"buzdağının arkası göründü" dedirten fotoğraf çıktı. Türkiye zenginleştikçe, karanlık lobiler rahatsız oldu. "Üst akıl", Paralel Örgüt lideri Fethullah Gülen ile kafa kafaya verdi.Seçim öncesi Gülen-CHP ve HDP ortaklığa girişti! Amaç 7 Haziran'da AK Parti'ye karşı güçlenmekti. Aydın Doğan ve Gülen medyası ise görevlerini yapmak üzere harekete geçti. Yayınlarıyla 7 Haziran ittifakına açık destek verdi. Doğan medyası, "barajı geçmeli" bahanesiyle Demirtaş'ın ve CHP'nin yıldızını parlatmayı ihmal etmedi. 

İNGİLTERE'DEN KAOS ÇIKIŞI 
Kirli oyun, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın HDP'li Diyarbakır Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ı ziyaret etmesiyle adeta belgelendi. Belediyenin arka kapısından çıkıp izini belli etmek istemeyen Dumanlı, daha sonra Kışanak'ın ifadelerine gazetesinde geniş yer verdi. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, kaos beklentisi içinde olanTürkiye düşmanı ülkelerin ve içerideki uzantıları için bulunmaz bir nimetti! Irkçı cinayetlerle ve orantısız güçle gündeme gelen ABD'deki polis terörünü görmezden gelenİngiltere, 1 Mayıs için harekete geçti. İngiltere Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlarına yönelik "Taksim Meydanı'nda kaos ve şiddet tırmanacak. Polis orantısız güç kullanacak. Meydanlardan uzak durun" uyarısı yaptı. Aydın Doğan'ın CNN Türk'ü ise "HDP ve CHP'nin oylarına zarar gelebilir" düşüncesiyle "1 Mayıs'ta evden çıkmayın" diye uyardı. Önceki gün objektiflere yansıyan fotoğraf ise Türkiye üzerinde oynanan kirli oyunları adete gün yüzüne çıkarttı. 

AĞABEYİ KANDİL'DE KENDİSİ TAKSİM'DE 
Kandil'de elinde kaleşnikofla eğitim veren ağabeyi Nurettin Demirtaş ile ilgili tek laf edemeyen HDP'li Selahattin Demirtaş, önceki gün 1 Mayıs 1977'de Kazancı Yokuşu'nda ölen 37 kişiyi karanfillerle andı. 1 Mayıs'ta işçilerin Taksim'e gitmesini Müslümanlar'ın Kabe'ye gitmesine benzeten Demirtaş'ın yanında CHP'li Süleyman Çelebi, CHP İstanbul 2'nci Bölge milletvekili adayı Mustafa Sarıgül vardı. "Gizli ittifakın" belgesi niteliğindeki fotoğrafı görenler, "Diğerleri nerede?" diye sordu. Çünkü fotoğrafın "görülmeyen yüzleri" siyasi mühendisliğe imza atan Fethullah Gülen, Aydın Doğan, Ekrem Dumanlı, Hakan Şükür, Mahmut Tanal, Gültan Kışanak'tı.