Iğdır'da yaşanan selde 3 bini aşkın koyun telef oldu

Iğdır'ın Tuzluca ilçesine bağlı Abbas Göl köyünde meydana gelen selde 3 bin küçükbaş hayvan telef oldu, 9 ev ile 2 bakkal yıkıldı.

Iğdır’ın Tuzluca ilçesine bağlı Abbas Göl köyünde saat 16.30 sıralarında aniden bastıran sağanak yağışın ardından sel meydana geldi. 2 saat devam eden selde 3 bini aşkın koyun telef olurken, 9 ev ve 2 dükkan yıkıldı, iş makinesi satan bir iş yeri ve birçok ev de sular altında kaldı. Sel sularının dağlardan getirdiği taş ve kayalarla kapattığı derenin açılması için Özel İdare ekipleri çalışma başlattı. AKUT ekiplerinin olası bir boğulma vakasına karşı hazır bulunduğu köyde jandarma ekiplerinin de katılımıyla tespit çalışması yapıldı.

İHA'daki habere göre, köy sakinlerinden Remzi Tosun, yağmurun saat 16.30 sıralarında başladığını, bir buçuk saat devam ettiğini belirtti. Tosun, “Köyde 8 küçükbaş hayvan sürüsü vardı, sürüler 500 ile bin 200 arasında değişiyordu. Bu sürülerden üç tanesi kurtuldu, beş sürüyü tamamen götürdü. Bu beş sürünün her birinden 20 veya 30 tane kurtulan oldu. Ovadaki hayvanların hepsini götürdü, tahminen 7, 8 bin tane koyun vardı. Ayrıca evler yıkıldı, samanlar, otlar, kışlık yakacaklar hep gitti" dedi.