İçişleri Bakanı Efkan Ala: 'Önünüzü keseceğim' derseniz siz de uçuruma gidersiniz

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "bizim açtığımız yan yoldan ilerleyip önümüze çıkıp bize talimat vererek, 'önünüzü keseceğim' derseniz siz de uçuruma gidersiniz" dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu'nun Moto-Kurye Eğitim Projesi'nin sertifika törenine katıldı. Burada bir konuşma gerçekleştiren Ala, Cemaat kavgasına değindi.

Ala, "Hızlı gidelim diye hedefler koyuyoruz. Ama, siyasetin kurallarına uymadan yola çıkanlar hem millete büyük maliyetler ödetiyorlar hem de kendileri yok olup gidiyorlar" derken, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

Orada da öğrenilecek çok şey var. Ancak orada milletten öğreneceksiniz. Siyasi trafiğe çıkmak istiyorsanız gideceksiniz ahaliye, onlar size çok şey öğretecek. Eğer halk size ruhsat verirse, sandıktan çıkarsanız o zamanda siyasi kurallara uyarak yola devam edeceksiniz. Size, bizim açtığımız yan yoldan ilerleyip önümüze çıkıp bize talimat vererek, 'önünüzü keseceğim' derseniz siz de uçuruma gidersiniz. Koca bir milletin iradesini de uçuruma çekme teşebbüsü gibi ağır bir suçu işlemiş olursunuz.