Hüseyin Duman mezarı başında anılacak

Komünist Parti İstanbul İl Örgütü, 17 Nisan 1999 tarihinde faşistler tarafından katledilen Hüseyin Duman anması için çağrı yaptı.

Haber Merkezi

Komünist Parti İstanbul İl Örgütü yarın, 17 Nisan 1999 tarihinde Sosyalist İktidar Partisi'nin (SİP) seçim konvoyuna saldıran faşistler tarafından yapılan saldırıda katledilen tekstil işçisi Hüseyin Duman'ı mezarı başında anacak.

Komünist Parti tarafından yapılan açıklama şöyle:

16 yıl önce faşist bir saldırı sonucunda hayatını kaybeden komünist tekstil işçisi, yoldaşımız Hüseyin Duman’ı anmak için 17 Nisan’da mezarı başında buluşuyoruz.

Hüseyin yoldaşımız 1999’da, seçimlerden bir gün önce, Sosyalist İktidar Partisi (SİP) seçim konvoyuna yapılan saldırı sırasında katledilmişti. Yoldaşımızı kaybettiğimizde söz vermiştik, yıkmak ve yenisini kurmak için. Sosyalist Türkiye iddiamızdan bir adım geri atmadık. Ülkemizin en karanlık günlerinde en cüretkar şekilde iddiamızı yeniledik. Güzel günleri göreceğimize olan inancımızı, umudumuzu hiç yitirmedik ve her yıl olduğu gibi bu yıl da Hüseyin yoldaşımıza mezarı başında söz vereceğiz: “Hüseyin'e sözümüz devrim olacak...”

17 Nisan Cuma günü 13:00’te Yenibosna Çobançeşme Mezarlığı'nda yapılacak anmaya tüm dostlarımızı bekliyoruz.

Komünist Parti
İstanbul İl Örgütü