Hıristiyan ve Museviler için yapılan dua odası tepki gördü, kaldırıldı

Bursa'da mobilya satışı yapılan bir AVM'de Hıristiyan ve Musevi müşteriler için yapılan dua odası tepki gördü, AVM Genel Müdürlüğü odaları kaldırma kararı aldı.

Bursa’nın İnegöl İlçesi’nde,10 Mayıs’ta açılışı yapılan ve Türkiye’nin en büyük mobilya alışveriş merkezi olan Mobiliyum AVM'de Hıristıyan ve Musevi müşteriler için yaptırılan dua odaları tepkiler üzerine kapatıldı. 

AVM'nin Genel Müdürü Yusuf Şen, gelen misafirlerin ibadetlerini yerine getirebilmeleri adına iki küçük dua odasının ayrıldığını belirterek, "Burada kilise ya da havra yapmadık. Bunları tefriş etmedik. Burada herhangi bir din görevlisi görevlendirmedik" dedi. 

'İKİ KÜÇÜK DUA ODASI'

Tepkiler üzerine bu odalar kapatıldı ve kapatma kararı Mobiliyum AVM Genel Müdürü Yusuf Şen tarafından yapılan yazılı açıklama kamuoyuna duyuruldu.

Açıklamada, şöyle denildi:

“Açılışını gerçekleştirdiğimiz bu Mobilya AVM’de çok sayıda yabancı müşterimiz ve misafirimiz olacağından; onlar için dua odası yaptık. Bunların ibadetlerini yerine getirebilmeleri adına iki küçük dua odası ayırdık. Biz Mobiliyum AVM’de bir kilise ya da havra yapmadık. Bunları tefriş etmedik. Burada herhangi bir din görevlisi görevlendirmedik. Buna rağmen yanlış anlaşılmadan kaynaklanan kamuoyundaki bu hassasiyeti giderme adına kararımızı gözden geçirdik ve bu iki dua odasını gündemimizden kaldırdık. Artık Mobiliyum AVM’de bu iki oda olmayacak. Konu ile ilgilenen, hassasiyet gösteren tüm kamuoyuna saygıyla duyururuz.”