Her üniversiteye cami geliyor!

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Türkiye'de 80'i aşkın üniversitede cami inşaatlarının sürdüğünü belirterek, "15'ini ibadete açtık, 50'sini de 2015'te açacağız" dedi.

AKP'nin eğitimdeki gerici adımlarının sürdürücülerinden olan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, üniversitelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Üniversite gençliğinin camilerle buluşmasını önemsediklerini belirten Görmez, "Türkiye'de yaklaşık 20 milyon genç var. Bu gençlerimize ulaşmak istiyoruz. Şehirlerdeki üniversite camilerini önemsiyoruz. Bu camilerde gençlerle iletişim kuracak din görevlileri hizmet verecek. Onların manevi yönden gelişmesini, camilerden istifade etmesini istiyoruz. Başkanlık olarak bunu başarmamız lazım. Camilerin müesseseleşmesini istiyoruz. Sadece ibadet vaktinde, namazdan önce açılıp kapanan mekan olmaktan çıkarmak istiyoruz. Türkiye'de çok güzel örnek camiler var" şeklinde konuştu.

Türkiye'de 80'i aşkın üniversitede cami inşaatlarının sürdüğünü belirten Görmez, "15'ini ibadete açtık, 50'sini de 2015'te açacağız" dedi.