HDP'den AKP'ye çağrı: Yeniden masaya oturalım

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, partisinin grup toplantısında AKP'ye çağrıda bulunurken, 'Bugün barış tecrit altında. Sayın Öcalan'a uygulanan tecrit bitmeden barış konusunda adım atmak mümkün değil. Şimdi bir kez daha dile getiriyoruz. Gelin masaya oturalım. Muhatabı bellidir' dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, AKP'ye masaya oturma çağrısında bulundu.

Partisinin grup toplantısında gündemi değerlendiren Temelli AKP'ye "muhatap hatırlatması" yaparak "Sayın Öcalan'a uygulanan tecrit bitmeden barış konusunda adım atmak mümkün değil. Şimdi bir kez daha dile getiriyoruz. Gelin masaya oturalım. Muhatabı bellidir. Başka muhataplar arayarak bu sorunu çözemezsiniz. Gelin bu tecrite son verin" ifadelerini kullandı.

Danıştay'ın "Andımız" kararına ilişkin de konuşan Temelli, "Öğrenci Andı önümüze yeniden geldi. Şimdi Türkiye'de çocuklarımız and okumuyor diye Türk olmalarında bir zafiyet mi ortaya çıktı? Bu and meselesi niye ortaya çıktı? Bu ülkede milliyetçilik üzerinden siyaset yapmanın bir tezahürüdür. Öğrenciler sabah okulda and içmesin, süt içsin. Çünkü bu ülkede çocuk yoksulluğu var" dedi.