HDP milletvekili aday adayı: Barışı kabul etmezseniz cinler çarpar

HDP Mardin milletvekili aday adayı Kadri Yıldırım, "Eğer 1500 yıl önce sizin cinlerinizin kabul ettiği bir barışı, siz kabul etmezseniz, birbirinizin hakkını, hukukunu kabul etmezseniz, bu cinler sizi çarpacaktır haberiniz olsun" dedi.

DHA

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcılığı'ndan istifa ettikten sonra HDP'den Mardin Milletvekili aday adayı olan Prof. Dr. Kadri Yıldırım, ilginç açıklamalarda bulundu.

Demokratik İslam Kongresi tarafından, Mardin Artuklu Üniversitesi'nde düzenlenen 'Ortadoğu'da İslam ve Barış' konulu panel, Kuran okunmasıyla başladı. Panelde konuşan HDP Milletvekili aday adayı Prof. Dr. Kadri Yıldırım ise islam tarihinde kurulmuş olan Kürt, Arap birlikleri ve birliktelikleri üzerinde durdu.

Prof. Dr. Yıldırım, "DAİŞ vahşi çetesinin 300 Süryani kardeşimizi katliamını kınıyoruz. Böyle bir İslam yok. Yaşatmaya çalıştığımız, Selahattin Eyyubi'nin İslamiyet anlayışıdır. Kurmaya çalıştığımız demokratik İslam anlayışıdır. Tarihte Kürtler ve Araplar'ın beraberliği çok köklüdür. Kürtler tarihte iki defa Kürdistan'ı ümmet için, ümmet hatırına feda etmesine rağmen, en ufak bir dil talebi, bir statü talebi ve ayrılıkçılık olarak değerlendiriliyor. Böyle barış olmaz ve böyle adalet olmaz" dedi.

Ardından Kuran'daki Cin Suresi'ni okuyan Prof. Dr. Yıldırım, "Biliyorsunuz Kuran'da cinlerden bahsediliyor. Hz. Muhammed döneminde Mardin ve Nusaybin cinlerinin Kuran-ı Kerim'i dinleyerek Müslüman olduğunu biliyoruz. Kaç yüzyıl önce bu cinler Müslümanlığı seçmiş. Barışı ve birlikte yaşamayı istemişler. Ey Arapları, Süryanileri ve Kürtleri içinde barındıran Mardin ve Mardin halkı, eğer 1500 yıl önce sizin cinlerinizin kabul ettiği bir barışı, siz 1500 sene sonra kabul etmezseniz, birbirinizin hakkını, hukukunu kabul etmezseniz, bu cinler sizi çarpacaktır haberiniz olsun. Birbirinizi tanıyın, birbirinizin kimliğini, dinini, dilini tanıyın. Bunlar için mücadele edin, birbirinize yardımcı olun. Aksi takdirde bu cinler başınıza musallat olabilir" ifadelerini kullandı.