Haziran söz verdi: Anadolu Yaşar Kemal'i unutmayacak

Geçtiğimiz pazar günü kaybettiğimiz edebiyatımızın usta kalemi Yaşar Kemal için Birleşik Haziran Hareketi Ankara Basın-Bilim-Kültür-Sanat Meclisi bir açıklama yayınladı.

Birleşik Haziran Hareketi Ankara BBKS Meclisi geçtiğmiz pazar kaybettiğimiz Yaşar Kemal için bir açıklama yayınladı. Açıklamada, ülkemizin aydınlık yarınlar uğruna giriştiği mücadelede Yaşar Kemal bizimledir ve her zaman bizimle olacaktır denildi.

Birleşik Haziran Hareketi Basın-Bilim-Kültür-Sanat Meclisi’nin açıklaması şöyle:

"ANADOLU YAŞAR KEMAL'İ UNUTMAYACAK"

Edebiyatımızın devlerinden Yaşar Kemal'i kaybetmenin tarifsiz kederi içindeyiz.

Ülkemizin sanat ve kültür dünyasının doruklarından, aydın sorumluluğunun en ileri örneklerinden biri olan Yaşar Kemal yüzyıla yaklaşan destansı ömrü boyunca Anadolu kültürlerinin ve insanlığın evrensel değerlerinin yılmaz savunucusu olmuştur.

Türkiye'de yoksulluktan, baskıdan, eşitsizlikten kaynaklanan her soruna eğilmeyi, her zaman halkımızın mücadelesinin içinde saf tutmayı görev bilmiş olan büyük ustamız, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aydın olmanın anlamını hatırlatacak bir değer olarak görülecektir.

Yaşar Kemal romanları ile sadece Anadolu'nun enginliğini ve zenginliğini değil, aynı zamanda direnme azmini ve haksızlığa boyun eğmeyişini de tüm dünyaya göstermiştir.

Ülkemizin ağır bir karanlık tarafından teslim alınmaya çalışıldığı bu günlerde, Yaşar Kemal'in sanatı ve yaşamı özgürlük mücadelemize ışık tutacaktır.

Ankara Bilim, Basın, Kültür ve Sanat Meclisi olarak, büyük usta Yaşar Kemal'i saygıyla ve hüzünle sonsuzluğa uğurluyoruz.

Anadolu topraklarının ve gelecek kuşakların Yaşar Kemal'i unutmayacağını biliyoruz.

Ülkemizin aydınlık yarınlar uğruna giriştiği mücadelede Yaşar Kemal bizimledir ve her zaman bizimle olacaktır.

BHH Ankara BBKS Meclisi