Hakan Fidan'ın oğlu TRT dizisine danışman oldu

TRT tarafından yeni yayınlanacak olan ve MİT'i konu aldığı öğrenilen "Milat" adlı diziyle ilgili MİT eski Müsteşarı Hakan Fidan’ın oğlu Salih Fidan’dan da destek alındığı öğrenildi.

MİT eski Müsteşarı Hakan Fidan'ın oğlu Salih Fidan TRT'de yayınlancak olan ve MİT'i konu alacağı öğrenilen 'Milat' adlı diziye senaryo danışmanı olduğu öğrenildi.

Ali Ekber Ertürk'ün Sözcü'de yayınlanan haberine göre  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın nikah şahitliğiyle evelenen Salih Fidan’ın dizinin senaristlerine destek verdiği belirtiliyor.

Dizinin yapımcısı Eyüp Gökhan Özekin, Salih Fidan’ı tanıdığını belirterek ‘’Ailesiyle de tanışıyoruz… Elbette bir açmazımız olursa Salih beye de sorabiliriz ama böyle bir ihtiyaç doğmadı” demekle yetindi. Özekin, “Cumhurbaşkanı ile Fidan arasında yaşanan gerilimden dolyaı TRT dizi projesinden vazgeçebilir mi?” şeklindeki soruya ise şu yanıtı verdi:

“Dizinin, Hakan Fidan’la hiç ilgisi yok. Daha çok alt düzey MİT görevlilerini anlatan bir dizi. Hakan Fidan’ı çağrıştıran biri de yok. Orada Müsteşar olarak sadece bir sahne var. O da, Fidan’a benzemeyen, beyaz saçlı, yaşlı biri. Zaten güncel meseleler bizi ilgilendirmez. Biz bir dizi çekiyoruz ve bunun en iyisi olmasına gayret ediyoruz.”

Dizide yer alan; “Bozuk düzende çark tamir edilmez, düzen yeni baştan kurulur” sözü ise AKP’nin “Yeni Türkiye” söylemiyle örtüştüğü yönündeydi.