Gümüşdere'de 3. Köprü eylemi

Ormancılar Derneği ve Kuzey Ormanları Savunması üyeleri, 3. Köprü'nün yapım çalışmalarının devam ettiği Gümüşdere Köyü'nde eylem yaptı.

Haber Merkezi

21 Mart Dünya Ormancılık Haftası kapsamında Türkiye Ormancılar Derneği, Kuzey Ormanları Savunması, ÇEKÜL Vakfı, Sarıyer Kent Dayanışması'nın "Ağaçların dili olmaya Kuzey Ormanları'na" çağrısıyla organize ettiği 3. Köprü eylemi, Kilyos'a bağlı Gümüşdere köyünden başladı. Eyleme katılanlar, Gümüşdere köyünden başlattıkları yürüyüşü, yaklaşık 3 kilometre mesafedeki 3. Köprü inşaatına kadar "sermaye elini ormanımdan çek" sloganı eşliğinde sürdürdükten sonra, inşaat alanında bir basın açıklaması yaptı.

KOS ve Türkiye Ormancılar Derneği adına basın açıklamasını Türkiye Ormancılar Derneği Marmara Şube Başkanı Prof. Dr. Ünal Akkemik okudu. Akkemik, "İstanbul'un ormanlarını, havasını, suyunu, doğal yaşam ortamlarını, kuşlarını, yaban hayatını kısacası doğal ekosistemini kaybediyoruz. Bu bağlamda Türkiye Ormancılar Derneği Marmara Şubesi olarak diyoruz ki; İstanbul ormanlarını yok eden mega ve mikro, tüm projeler durdurulmalıdır. TOKİ orman alanlarında proje yapmamalıdır. İnsanların aktif yeşil alan ihtiyacı için daha fazla park yapılmalıdır. Doğal ormanlar bu açakla kullanılmamalıdır. En önemlisi de ormanlık alanlar rant kapısı olmaktan çıkarılmalıdır" dedi. Akkemik sözlerini "daha yaşanabilir ve yeşil bir dünya özlemiyle 21 Mart Dünya Ormancılık Haftasını kutluyoruz" ifadeleriyle bitirdi.

Jandarmanın geniş güvenlik önlemi aldığı eylem başladığı yer olan Gümüşdere köyünde sonlandırıldı.