Gözaltında işkence: Emziren anneyi daha çok dövdüler!

İstanbul'da 2 Ekim'de gözaltına alınan HDP'lilerin gözaltında işkence gördüğü belirtilirken "Vurma, çocuk emziriyorum" diyen bir kadına daha çok şiddet uygulandığı öğrenildi.

İstanbul’da 2 Ekim’de gözaltına alınan HDP Bağcılar İlçe Yöneticisi Sabiha Bozan, gözaltında işkence gördüklerini söyleyerek, “Perdeleri kapatıp arabada bize işkence ettiler. Çocuğunu emziren bir kadın arkadaşımız kendisine şiddet uygulayan polise ‘Vurma, çocuk emziriyorum’ dediğinde ‘bir de çocuk mu doğurdun’ diyerek dövdü” dedi.

DİHA'da yer alan habere göre, HDP Bağcılar İlçe Yöneticisi Sabiha Bozan, gözaltı sırasında yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Ters kelepçeyle hastaneye götürüldük. Perdeleri kapatılan çevik kuvvet aracında yaklaşık 10 kadın polisin işkencesine maruz kaldık. Bize, ‘Dağa çıkın, Kobane’ye gidin’ diye bağırıyorlardı. Çocuğunu emziren bir kadın arkadaşımız ‘Bana böyle vurma ben çocuk emziriyorum’ dediğinde ‘Demek çocuk emziriyorsun. Bir de çocuk mu doğurdun’ diyerek dövüldü. Erkek polisler izliyordu. Emniyet’te, “’Abdullah Öcalan talimat verdi. Vatanı bölmek için DTK’yi kurdunuz’ diye suçlandık. Bir polise ‘Senin annen yerindeyim’ dediğimde, ‘O kafanı kaldırırsan boynunu koparırım’ karşılığını verdi. Suç duyurusunda bulunacağız. ”