Gözaltı tweetiyle ilgili adliye önünde açıklama

Twitter'daki @fuatavnifuat isimli hesaptan dün bazı gazetecilerin gözaltına alınacağına dair mesajların paylaşılmasının ardından, aralarında Ekrem Dumanlı'nın da bulunduğu bir grup, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplandı.

DHA

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Samanyolu Yayın Grubu Genel Müdürü Hidayet Karaca ve Müntazer Türköne, adliyeye gelerek iddialara ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu ile görüştü.

Adliye çıkışında bir açıklama yapan Samanyolu Yayın Grubu Genel Müdürü Hidayet Karaca, "Önce Başsavcı Vekili Orhan Kapıcı beye baktık. Kendisi bugün gelmemiş. Başsavcı bey ile görüştük. Biz her zaman buradayız, alnımız açık, kafamız dik. Milletimize karşı yanlış bir şeyimiz olmadı. Kim ne soracaksa hesap vermeye hazırız. Buradayız, dün akşam da geldim, bugün de buradayım. Veremeyecek hiçbir hesabım yok. Bu millete hizmet etmekten, insanlık, demokrasi ve hukukun üstünlüğünden başka bir şey yapmadık. Herhangi bir şey varsa ayağımızla geliriz. Verilmesi gereken ifadeyi sonuna kadar veririz" diye konuştu.

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı da, "Biz dün gerekli tepkimizi verdik. Tekrar söylüyorum, bu ülke Anayasa'yla, yasalarla, öyle ya da az ya da çok işleyen kanunlarla, demokratik hukuk devletidir. Hiçkimsenin babasının çiftliği değildir. Hele Zaman olarak çeyrek yüzyılı arkada bırakarak özgürlükler konusunda Türkiye'de öncü gazete olarak dün, bugün, yarın hiçbir baskı rejimine boyun eğmeyeceğimizi söyledik. Ama Türkiye'nin gittiği nokta da bellidir" dedi. 

Açıklamanın ardından, Dumanlı, Karaca ve Türköne adliyeden ayrılırken, grubun bekleyişi sürüyor.