Gerici dernekten Akit TV'ye destek açıklaması: Zulüm 1938'de bitti...

İnsan Hakları Savunucuları Derneği adlı gerici dernek, Akit TV'nin "Zulüm 1938'de bitti" sözlerine destek açıklamasına bulunurken "Bu ifade suçsa biz de aynı suçu işliyor ve insan hakları savunucuları olarak 'Zulüm 1938'de bitti' ifadesini kullanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

Akit TV'nin tepki çeken yayınına destek gerici bir dernekten geldi. "Zulüm 1938'de bitti" sözlerine destek verdiğini açıklayan İnsan Hakları Savunucuları Derneği, Atatürkçüleri de kendileri hakkında dava açmaya çağırdı.

Derneğin Genel Başkanı Ali Akbaş tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:,

Atatürkçü Düşünce Derneklerin, bazı baroların, Akit TV hakkında, “zulüm 1938'de bitti” adlı tarihi belgeseli yayınladığı için, Atatürk’e hakaret içerikli yayın yapıldığı iddiasıyla, 5816 sayılı kanuna binaen suç duyurusunda bulunduğunu basından öğrenmiş bulunuyoruz. Bu ifade suçsa biz de aynı suçu işliyor ve insan hakları savunucuları olarak “Zulüm 1938'de bitti” ifadesini kullanıyor, Türkiye'de bulunan tüm Atatürkçü Düşünce Derneklerini, Atatürkçüleri ve bu anlayıştaki baroları, İnsan Hakları Savunucuları Derneğini de, 5816 sayılı kanunu ihlal iddiasıyla Cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunmaya davet ediyoruz.