Galatasaray Üniversitesi'nde faşist provokasyon

Galatasaray Üniversitesi'nde bir grup Hrant Dink ve Berkin Elvan fotoğraflarının üzerine Enver Paşa ve Talat Paşa afişleri astı. Galatasaray Üniversitesi öğrencileri bu provokasyonun okullarında tutmayacağınıa dair açıklama yaptılar.

Galatasaray Üniversitesi'nde 1915'in 100. yıldönümününde afiş gerginliği yaşandı.

Öğrenciler üniversitede "Medz yegern/Büyük felaket" yazılı bir pankart astı. Bir grup ise Hrant Dink ve Berkin Elvan fotoğraflarının üzerine Enver Paşa ve Talat Paşa afişleri yapıştırdı. Söz konusu provokasyon üniversitede gerginlik yaratırken, Galatasaray Üniversitesi öğrencileri bu provokasyonun okullarında tutmayacağının altını çizdikleri bir açıklama yayımladılar. 

Üniversite öğrencilerinin açıklaması şu şekilde:

GSÜ'de faşist provokasyon tutmaz
24 Nisan cuma günü sabah saatlerinden itibaren okulda bulunan Berkin Elvan ve Hrant Dink resimlerinin üzerini 1915'in failleri olarak anılan kişilerin fotoğraflarını asarak başlatılan provokasyon akşam saatlerinde bir gerginliğe dönüşmüştür. Anlaşılan odur ki Ege Üniversitesi ve DTCF'deki saldırılarla başlatılan ve üniversiteleri terörize ederek siyaset dışına itmeyi amaçlayan süreç üniversitemize de taşınmak istenmektedir. Üniversitemizde olağan hale getirilen fiziksel saldırı ve ölüm tehditleri, "kimin yazdığı belli olmayan" nefret dolu duvar yazıları gerginliğe zemin hazırlamıştır. Bu provokasyonlarla özdeşleşmiş faşist, gerici yapının masa açması öğrencilerin tepkisiyle karşılaşmış, tehditkar tutum sürdürülmüş ve tepki gösteren öğrencilere dönük sözlü ve fiziksel saldırıya varmıştır. Biz GSÜ öğrencileri olarak yaratılmak istenen gerginlik ortamının tarafı olmayacağız.
GSÜ Öğrencileri