Fuat Avni rakam vermedi, Erdoğan 1 milyar dolar dedi

Twitter fenomeni Fuat Avni'nin "Bilal Erdoğan İtalya'ya gitti, seçimlere kadar orda kalacak" iddialarına cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, iddialar arasında yer almamasına rağmen "Yok efendim neymiş, 1 milyar doları İtalya’ya kaçırmış! Ya böyle bir yalan olabilir mi?" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan’ın İtalya’ya kaçtığı iddialarını yalanlayarak “Kendisi doktora için İtalya’da. Yok efendim neymiş, 1 milyar doları İtalya’ya kaçırmış! Ya böyle bir yalan olabilir mi? Bunlar cibilliyeti bozuk insanlar. Bu tür alçaklıklar dünyanın hiçbir yerinde hoş görülmez. Ama bizde bazı medya organları bu tür şeylere tevessül ettiği gibi, muhalefet partileri de iftiraları kullanarak siyaset yapabiliyor. Avukatlarımız tabii ki davaları açıyor” dedi. 

Erdoğan’ın, açıklamasında “1 milyar dolar” ifadesini kullanması dikkat çekti. Twitter fenomeni Fuat Avni tarafından 5 Ekim’de Twitter’dan yapılan paylaşımda, Bilal Erdoğan’ın İtalya’ya kaçtığı öne sürülerek, “Bilal’i seçimlere kadar İtalya’da tutmayı düşünüyorlar. Bilal’in yönetmesi gereken milyarlarca dolar var” ifadeleri kullanılmıştı.