Eskişehirliler, Ali İsmail için yürüdü

Eskişehirliler, Ali İsmail Korkmaz davasında çıkan karara tepki göstermek için, Ali İsmail'in dövüldüğü sokağa yürüdü.

21 Ocak günü Kayseri'de görülen Ali İsmail Kormaz davasında çıkan karara büyük tepki gösterildi. Kararı protesto etmek isteyen Eskişehir halkı, Espark avm önünden, Yunus Emre caddesi üzerinde bulunan Ali İsmail Korkmaz'ın 2 Haziran 2013 günü dövüldüğü sokağa yürüdü. Sokakta gerçekleştirilen anmanın ardından dava avukatlarından Özgür Özlem Öngel ve Heval Yıldız Karasu birer konuşma yaptı.

'ADALET SOKAKTA DA ARANIR'

Heval Yıldız Karasu konuşmasında şunları söyledi;

2 Haziran günü AKP'nin mabedi korunurken, Ali İsmail Korkmaz bu sokağa girdi. Hüseyin Engin ve Şaban Gökpınar'ın arkalarından koşması sonucu sokağın iç tarafına ilerlemek zorunda kaldı. Polisin ve fırıncıların önüne set kurmasıyla diğer üç arkadaşı gibi sokaktan çıkamadı ve burada yere düştü. Hep beraber öldüresiye saldırdılar. Bunu bütün dünya izledi ve mahkeme ne yazık ki görmezden geldi. Biz işkenceyle öldürüldüğünü düşünürken mahkeme yaralama olarak kabul etti. Bu dava avukatların takibiyle bu noktaya getirildiyese de kamoyu baskısı kendini hissettirdi. Daha büyük baskılar olmuş olacak ki mahkemenin bir anda seyri değişti. Bizde avukatlar olarak şunun bilincindeyiz ki, adalet sadece mahkemede değil, sokakta da aranır.

Avukat Özgür Özlem Öngel ise konuşmasında;

Haziran'da yitirdiğimiz canlar için her defasında hukuk cinayeti işlendi. Bunu en son Ali İsmail'le gördük. Biz doğru yerde duruyoruz, bundan hiç kuşkumuz yok. Verdiğimiz mücadele insanlığın mücadelesi. Ne kralların merhametinden, ne mahkemenin adaletinden medet ummadık. Sadece dava komitesi değil, emeği geçen bu kadar avukatla Eskişehir valisi terör örgütü mensubu diyebildi. Biz hukuk alanında da, sokakta da mücadelemize devam edeceğiz" dedi.