Eskişehir'de şaka gibi uygulama: Öğrenciler 'siyasi parti üyesi' diye üniversiteye alınmadı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde siyasi parti üyesi oldukları gerekçesiyle öğrenciler çevik kuvvet tarafından okula alınmıyor.

soL - Eskişehir

Üniversitelerde AKP'nin ilginç uygulamalarına bir yenisi daha eklendi. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde ülkücüler "3 Mayıs Türkçülük Günü" etkinliği yaparken solcu öğrenciler okula alınmıyor.

Giriş kapısına gelen öğrencilere üye oldukları siyasi partinin ismi söyleniyor ve bu nedenle okula alınmayacakları belirtiliyor.Öğrenci kimliklerini gösterdikleri halde içeri alınmayan öğrencilere ders saatinde okula gelmeleri söyleniyor. Okul kapısı önünde toplanan solcu öğrenciler yaşanan bu durumun trajikomik olduğunu ve üniversite öğrencilerinin okula alınmama sebebinin faşist grubun rahatça çalışma yapmasını sağlamak olduğunu belirtiyor.

Üniversitelilerin okul girişinde basın açıklaması gerçekleştirmek üzere bekleyişleri sürüyor. Birleşik Haziran Hareketi üyesi Kıvanç Karaytuğ soL'a yaptığı açıklamada "Bu uygulamanın hiçbir mantığı yoktur.Rektörlük, emniyet ve faşistler işbirliği yaparak devrimcileri üniversiteden uzaklaştırmak istiyor.Üniversitemizi faşizme teslim etmeyeceğiz.Biz bu okulun öğrencileriyiz ve okulumuza gireceğiz" dedi.