Eskişehir'de 1 Mayıs: Bu düzeni sıfırlayıp sosyalizmi kuracağız

Eskişehir'de Sıhhiye Meydanı'nda 1 Mayıs kutlaması öncesi Doktorlar Caddesi'nde buluşan Komünist Parti burada kurduğu kürsüden konuşmalar gerçekleştirdi.

Komünist Parti milletvekili adaylarından Gamze Öy yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; "2013'te sokağa çıkan halka ergenekoncu, darbeci diyenler bugün utanmadan aynı halktan oy istiyor. Bir yandan iktidar sürsün, sürmezse neler neler olur diyerek insanlar korkutulmaya, sindirilmeye çalışılıyor. Dışarı bağımlılık görmezden gelinip, yeni Türkiye'nin yeni enerjisi diyerek nükleer santral pazarlanmaya çalışılıyor.  Konuşanların bir çoğu yobaz, hırsız, gerici ve dinci. Kalanların ise ne söylediği belli değil. Şu bir gerçek; var olan sistemin, kapitalizmin içindeyken sisteme karşı gelemezsiniz. Çizdiği tablolar, önerdiği seçenekler hep kendine hizmet eden seçenekler olacaktır. Ancak insan her zaman yeni bir seçenek yaratabilir. Her insan insanca bir yaşamı hak eder ve bu yolu açma kudretine sahiptir. Komünist Parti yerle bir etmek istediği düzenin yaptığı bir seçimle iktidar olma arayışı içinde olduğu için değil, insanlara başka bir seçeneği sosyalizmi hatırlatmak için seçimlere giriyor."

Komünist Gençlik adına konuşan Nurdan Yıldırım; "Her tarafından kötülük ve pespayelik akan bu sistem hem korkuyor hem de varlığını korumak için insanlara korku saçıyor. Bugün korkmayan, boyun eğmeyen biz gençler Türkiye'nin her yerinde, sınıfının yanında alanlardayız. Onlar korkuyor, biz korkmuyoruz, korkmayacağız, korkutacağız. Gençlik sınıfıyla beraber bu düzeni sıfırlamak için alanlara çıkacak, sosyalizm kazanacak." 

1 Mayıs'ın kutlanacağı Sıhhiye Meydanı'na yürümek için Doktorlar Caddesi'nden kortej oluşturuldu. Komünist Parti'nin alana girişi kürsüden İstanbul'da AKP'nin giremezsiniz dediği Taksim'e giren partililileri selamlayarak gerçekleşti.  Moğollar konserinin ardından kutlama son buldu.